LA CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT FUMIGA ELS NINS A LES ESCOLES

La fumigació aèria dels pinars amb Dimilín -substància prohibida a les Illes des de 1999- ha perjudicat diverses escoles, cases particulars, poliesportius... El cas més greu ha estat a Bunyola i a Costitx. En concret, a Bunyola va provocar la intoxicació d'una desena de nins que patiren picors, vòmits i marejos i no pogueren anar a escola l'endemà. La veu d'un nin que va dir 'mestre, ens han regat' quan passava l'avioneta és prou gràfica del que va passar. Això és prou greu com perquè la Fapa -els pares- reclamin a l'Administració assumeixi una responsabilitat, cosa que encara no ha fet. Per la seva part, els pares es manifesten astorament davant la nul·la resposta de la Conselleria davant aquest fets.

S'ha de recordar que el Dimilín és una substància tòxica i ja està prohibida a molts països. De fet, a les Illes Balears va ser prohibida el 1999, quan Margalida Rosselló era consellera de Medi Ambient. El més greu, però, és que aquesta substància perdurarà en el temps a causa de la mescla que fan amb parafina a l'hora de fumigar. El cas ha provocat la ira de caçadors, agricultors ecològics i ara també de pares i mestres. Fins i tot qualque agrupació local del PP, com la de Muro, n'ha manifestat el rebuig.

Malgrat que el conseller Company digui que els municipis estaven avisats, no així la ciutadania en general.
2.000 persones ja han manifestat el rebuig a l'ús d'aquesta substància que s'ha fet servir per fumigar 28.000 hectàrees de pinar i demanen que es faci amb Diflubenzuron. http://www.change.org/p/sr-gabriel-company-paremos-la-fumigaci%C3%B3n-con-insecticida-de-las-illes-balears

FUMIGUEN LA PROCESSIONÀRIA VERDA

Fumigacions al CEIP Mestre Colom de Bunyola quan els nins eren al pati

Bé, les notícies tràgiques contra els joves no s'acaben aquí. Si els manifestants són repressaliats per la policia, i també ho són joves per tenir determinada ideologia... ara també fumiguen els més joves, en aquest cas de Bunyola -però també per qualque camp de futbol- amb Dimilín, un producte químic que ja ha causat moltes denúncies i cap assumpció de responsabilitat. Les intoxicacions són més que evidents i les declaracions dels infants copsen la realitat: “mestre, aquella avioneta ens ha regat”. Just l'endemà, deu nins de 2n de Primària no han assistit a classe perquè patien vòmits, febre i picors.

Potser el conseller Company, afectat de prepotent i menfotista del ...i tu més, ha confós la processionària verda amb els cucs dels pins.
Més recent Anterior

Formulari de contacte