CLASSES DE REPÀS (24-30 de novembre)



Clar, i nosaltres, que volem entendre la metafísica de la qüestió, perquè arriba a fer mal l’ànima de tant de despropòsit plegat, ens demanam: d’on intentaran continuar pagant els judicis que tenen pendents per mala gestió?? Qui pagarà tota aquesta caterva d’euros?? D’on sortiran aquesta tracalada de doblers??

Per favor, d’educació no podeu bestreure res més!! Que no veieu que mal vivim sense recursos? “L’Associació de Directors ha denunciat que Educació no paga les partides per al funcionament dels instituts. En un comunicat explica que "els centres han deixat de rebre les assignacions econòmiques dels 3 o 4 darrers mesos (en alguns casos des de l’agost), que sumen uns 15.000€ per centre de mitjana. A aquesta quantitat s’han d’afegir altres partides, com les del pagament dels auxiliars de conversa (700€ mensuals, que els centres han d’avançar), i d’altres com les ajudes dels programes de reutilització de llibres de text".

Segons els directors, "les quantitats pendents d’abonar per la Conselleria d’Educació superen en conjunt el 1.000.000 €, sense que se sàpiga el temps que es perllongarà aquesta situació o de si és susceptible d’empitjorar"... Urooooo. "La ley del embudo/lo estrecho para otros/lo ancho para uno"… i venga predicar amb l’exemple, que això ho sabeu fer bé, molt bé, per a vosaltres pessetones –que dèiem un temps- i per a l’escola, deutes, molts de deutes, moltes de reparacions pendents, molta calefacció sense connectar perquè no hi ha liquidat...

Mentrestant, tu ho tens bo de fer: falta de recursos i problemes de gestió!!! Quin dia ens en sortiràs amb una de nova que, almanco, ens sembli hàbilment divertida o, senzillament, sorprenent??

No, i aquesta setmana tornareu a fer el forat de la butxaca pública més profund, més gros, més negre perquè l’UGT us ha denunciat per no pagar adequadament les vacances dels interins. Segons el sindicat, “la Conselleria vulnera els drets d'aquests treballadors «sistemàticament» i que podria estar incomplint l'article 50 de l'Estatut de Treballadors de la Funció Pública, que estableix que els funcionaris tenen dret a 22 dies o a la part proporcional de vacances pagades.”

Ja està clar que, si perdeu el judici, com que continuam pagant tota la població de les Illes, se us en fot i, a la teva Conselleria, la cap de la cort ets tu. Tu t’estàs fotent del personal docent, tu t’empares en recursos minsos, mentre el teu cap s’afarta d’interposar recursos amb la dotació que hem de menester per als centres i que no pagau de cap de les maneres. Pagau ja tot el que deveu als centres públics tal i com vos ho han demanat els directors i les directores!!!!

Clar, és una qüestió de planificació òbvia. A l’economia domèstica en deim pressupost. Bé, ara que ho pensam, pentura tu no tens problemes per arribar a final de mes, no? Pentura tu et torques el cul a la feina sense haver-te d’emportar mocadors de paper de ca teva, no??? Pentura tu no tens ni amiant ni goteres durant 7 hores diàries, durant 5 dies per setmana, no???

Tanmateix, mira si ho som vocacionals que els caps de setmana debatem sobre educació. Dies 28 i 29, contagiats de l’esperit de Porto Alegre (per si no ho saps és una ciutat sostenible de Brasil) el Fòrum Social de Mallorca celebra la seva “4a edició a l'IES Josep Maria Llompart de Palma. El programa ha inclòs una taula rodona amb el títol 'On som en educació a les Illes?' amb la participació de l'exdirector de l'Institut d'Avaluació de la Qualitat del Sistema Educatiu Bartomeu Canyelles, el professor de Filologia Catalana Nicolau Dols, el catedràtic de Pedagogia Social Martí X. March i la professora titular del departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació Francesca Salvà.”

Que no nyipes que sí que hem de debatre i que hem de cercar una altra educació?? Per cert, a l’IES Josep M. Llompart, alumnes de 2n de batxiller fa més de mig mes que no tenen classe de filosofia perquè no heu cobert una baixa. I si fossin els teus fills, que els diries, que mala sort? Que esperem que no surtin els darrers temes a selectivitat?? Més vergonya i més feina. Això és el que cal. QUE QUEDI CLAR, NÚRIA, LA BAIXA DE FILOSOFIA DE L’IES LLOMPART FA MÉS DE MIG MES QUE NO ES COBREIX.... i clar, venga estalviar doblerets, d’aquí, d’allà...

Tornant a l’esperit de Porto Alegre, meam si ens animam una mica, que tanta avarícia fa immundícia, familiars del CEIP Es Pont han reivindicat un carril bici

Sí, Sra Riera, la que no s’entera, no solament demanen l’eliminació de l’amiant sinó que també sol·liciten un carril bici, un transport sostenible que beneficia tota la comunitat!!! Que no hi has anat mai en bici? Ni per Montuïri? Ni per Jaén? Ooohhhh.

No volem acabar el repàs sense tenir en compte les paraules de Martí March, que presentà l’Anuari de l’educació de 2014 de la Fundació Guillem Cifre de Colonya i de la Universitat de les Illes. Segons March, el model educatiu ha de tenir en compte els valors de la solidaritat i de la cohesió social i ha de preveure que la llengua catalana està en inferioritat de condicions. En fi, res que no haguem defensat o que els directors no estiguin cansats de recordar a la Conselleria, que aquesta setmana ha denunciat el que ha qualificat com a “segregació social” dels centres.

Núria Riera, no hi ha pitjor sord que qui no hi vol sentir... Avisada quedes cada setmana, o és que no fas la repassada d’aquests apunts?? Aiiiiii, nina, espolsa la peresa i actua!!
Més recent Anterior

Formulari de contacte