ESTUDI SOBRE LA IMPLANTACIÓ DE LA FP BÀSICA A MALLORCA


L'Assemblea de Docents i la Plataforma Crida donaran a conèixer avui un dels nyaps de la LOMQUE, la FP Bàsica, que s'ha denunciat com a segregadora i excloent. Avui es donarà a conèixer com ha estat la implantació de la FPB en substitució dels antics PQPI i CAPI. S'ha elaborat un qüestionari respost pels centres educatius afectats i s'ha fet també una comparativa amb els PQPI

Dia: dilluns, 22 de desembre de 2014

Hora: 16:00 h

Lloc: IES Politècnic. Carrer de Menorca, 1. Palma

Assistents: Guillem Barceló, portaveu de l'Assemblea de Docents; Margalida Rosselló, representant de la Plataforma Crida


La Lomque ja és aquí i aquest curs afecta la formació en aspectes com la Formació Professional Bàsica. Per això, Assemblea i Crida han treballa conjuntament en l'anàlisi de la posada en marxa d'aquest cicle formatiu que, segons es desprèn, posa de relleu les misèries de la LOMQUE.

La posada en marxa de la FP Bàsica aixeca molts dubtes: s'ha dotat? Hi ha les infraestructures necessàries? Hi ha canvis d'oferta? Què amaga? Quines mancances té? Aquestes són algunes de les preguntes que es resoldran demà en roda de premsa.

La instauració de la FP Bàsica aquest curs escolar 2014-15 substitueix els denominats PQPI i CAPI -alumnes amb risc d'exclusió social o de no poder acabar els estudis obligatoris-, i suposa uns canvis importants. Els cicles de la Formació Professional Bàsica tendran dos anys de duració (Art. 3.1), i estan destinats als alumnes d'entre quinze i desset anys que a judici de l'equip docent no podran superar l'ESO (Art. 1.34). El títol d'FP Bàsica permet accedir a la FP de Grau Mitjà (Art. 1.38).Però no, obtenir el títol d'ESO, al qual haurien d'accedir mitjançant les ara temudes revàlides.
Més recent Anterior

Formulari de contacte