TAULA EDUCATIVA: EL GOVERN RECTIFICA PER ELECTORALISME EN LES DECISIONS PRESES EN MATÈRIA EDUCATIVA

Al programa a més de les seccions habituals tinguérem dos convidats, Vicenç Rodrigo de FAPA i Toni Baos de CCOO que ens parlaren respectivament de les ajudes de menjador i de la devolució als funcionaris de la paga extra del 2012.

Per a Taula Educativa ha estat notícia...

El front comú de les Comunitats on no governa el PP per ajornar un any l’entrada en vigor de la llei Wert a secundària.

Que L'FP Bàsica exclou del sistema educatiu un 30% dels joves de les Illes segons denuncien els docents i la Plataforma Crida.

Que el 33% del professorat balear pateix la síndrome d'esgotament professional

Que els mestres pateixen insults i amenaces d'alumnes segons ANPE.

Que la imminència de les eleccions ha provocat una cadena de rectificacions del Govern com no havíem vist en tota la legislatura: l’Assemblea de Docents ja és interlocutor vàlid, ja no existeix el Servei per a l’aplicació del TIL, la disposició a desenvolupar un sistema d’adjudicació de les places d’interins més transparent, l’acceptació del llicenciats exclosos per impartir anglès...

Ha estat notícia també el fet que encara resten pendents algunes rectificacions per part del Govern, com ara garantir la seguretat dels centres (fora amiant, millora de manteniment, inversions en materials, reformes urgents), reduir les ràtios (el nombre d’alumnes per aula).

Dia 15 de gener es presenta el llibre “Les escoles en el temps de la 2ª República”.

Aquest gener ha nascut un nou llibre sobre educació, en el qual hi ha participat Pere Carrió, un dels nostres col·loradors habituals.

El llibre es titula “Les escoles de les Illes en temps de la Segona República” i la seva edició ha estat possible gràcies al finançament aconseguit a través de micromecenatge. Els autors dediquen el llibre als Mestres de la república, a tots els docents que han lluitat contra la Conselleria i a la comunitat educativa. 

Hi ha una sentencia en ferm que obliga a la Conselleria a retornar als funcionaris la paga extra de Nadal del 2012. Toni Baos, representant de CCOO ens ho explicà.

Baos comentà que els docents havien d’esperar encara a cobrar perquè el Govern Balear no ha regulat com es farà efectiva la devolució de la paga extra de Nadal que en el seu moment el Govern central va suprimir. Segons Baos la sentència obliga a realitzar els pagaments abans del 30 de juny, però Educació s’ha compromès a fer els pagaments uns mesos abans, concretament durant el primer trimestre del 2015.

FAPA acusa a la Conselleria de complicar l’existència a les famílies i de no donar les ajudes de menjador a qui les necessita

Rodrigo valorà molt negativament la nova convocatòria de les ajudes de menjador. Segons Rodrigo “La Conselleria dóna una passa endavant i dues endarrere perquè les famílies s’han d’enfrontar a una sèrie de complicacions: es redueixen els terminis, es complica la tramitació i els centres educatius han de fer un control trimestral per comprovar quins nins van al menjador. I tot això per no voler transformar les ajudes de menjador en beques, és a dir, per no voler que els doblers arribin anticipadament a les famílies, abans d’utilitzar el servei de menjador”.

A més segons Rodrigo, la Conselleria d’Educació es torba moltíssim en liquidar les ajudes de menjador: “Les famílies que varen sol·licitar les ajudes el curs passat acaben de rebre els doblers de les ajudes el mes de desembre, és a dir, 6 mesos després de la finalització del curs passat”.

Més recent Anterior

Formulari de contacte