La denúncia contra Pensa-hi és un atac a la llibertat d'expressió

Avui fa una setmana que la junta electoral comunicava a FAPA Mallorca la denúncia feta pel Partit Popular contra l'acció informativa Pensa-hi. En resum, denunciaven la iniciativa Pensa-hi i, incomprensiblement, feien responsable a FAPA Mallorca per una campanya que, en opinió dels denunciants, cerca «incidir en el vot dels electors, en contra d'una opció representada per un concret partit, que és el PP, i a favor d'altres concrets partits».

La finalitat de l'acusació era més que evident. Davant d'una incapacitat del partit del Govern de desmentir les informacions i les dades fetes públiques -amb la roda de premsa i les infografies-, dades que demostren la pèssima gestió en matèria educativa realitzada durant la legislatura que ara acaba, el partit del president Bauzà necessita censurar-les.

No és la primera vegada que des d'aquest partit, des dels seus càrrecs electes o des dels seus càrrecs polítics se cerca el recurs al descrèdit per desprestigiar l'acció de denúncia de les entitats de la comunitat educativa. En aquesta ocasió, es demana prohibir i suspendre Pensa-hi perquè «excedeix allò que pot entendre's com a exercici de la llibertat d'expressió».

Si resulta preocupant l'ús del descrèdit i la mentida per calumniar una acció informativa, la cosa és molt més greu quan l'objectiu és atacar la llibertat d'expressió -un dret fonamental recollit a la Constitució- d'una sèrie de col·lectius que fa anys que denunciam les polítiques educatives del senyor Bauzà per antipedagògiques, segregadores, classistes, ideològiques i mancades de consens.

Seria d'ingenus pensar que després d'aquests anys de moviment per una Educació digna i de qualitat i vista la passivitat i la maquillada imatge de normalitat que vol transmetre la Conselleria d'Educació, ara, perquè venen eleccions, haguéssim de callar. És moment de reflexionar i cal que el poble ho pugui fer amb tota la informació.

El respecte a la llibertat d'expressió és un mínim democràtic que no es pot banalitzar de la manera en què ho fa el Partit Popular a les Illes Balears. Ocultar informació és insultar a qui vol saber. Impedir-la és un atac a les regles bàsiques de la convivència.

Mentre esperam la resolució de la Junta Electoral, Pensa-hi prossegueix i creix. Ha crescut, s'ha fet gran i ara mateix supera a les mateixes entitats que la vàrem posar en marxa. És una idea que circula i que ja no es pot aturar de la mateixa manera que la trista realitat, les xifres i les dades oficials utilitzades a Pensa-hi, no es pot amagar darrere de cortines de fum.

Per acabar, les diferents entitats que signam aquest comunicat (ADESMA, ADIDE, ADIPMA, Assemblea de Docents, FAPA Mallorca, FADAE, SEPC i UIB). volem donar suport a FAPA Mallorca, entitat que, absurdament, ha estat triada com a cap de turc pels denunciants.

Més recent Anterior

Formulari de contacte