Classes de repàs (hemeroteca 15 d’abril -10 de maig)

A punt d’acabar una legislatura minada pels fracassos en matèria educativa i social, no és d’estranyar que la ciutadania hagi emplenat de bell nou carreteres i carrers i que més de 12.000 persones hagin acabat a la plaça Major en defensa del català. Una combinació de colors que bé reflectia l’ànim de la Conselleria d’Educació: del verd intens de les camisetes (l’assemblea se’ls ha indigestat de bell nou) al groc (símptoma de fetge malalt de tantes coces que han rebut) i al vermell (de ràbia contingudaaaaaa) d’una quadribarrada que odien a mort, que els recorda que no són de la capital i que “xerren” perquè no els queda d’altra...
Aquest Govern, que defensa la superioritat d’unes illes que són “la gallina dels ous d’or” de l’estat espanyol, resulta que, juntament amb Canàries, són les darreres comunitats en qüestió d’ingressos de capital per a la cosa pública: “La diferència de despesa pública per habitant entre comunitats autònomes en sanitat, educació i protecció social s'acosta al 60 per cent, segons l'estudi 'Serveis públics, diferències territorials i igualtat d'oportunitats' de l'Ivie i la Fundació BBVA, presentat a Madrid. En l'estudi s'analitza la despesa en serveis públics fonamentals a l’Estat espanyol des del 2002 fins al 2013. Els autors aclareixen que aquests serveis objecte d'estudi són activitats relacionades amb la prestació i gestió de serveis de salut, beques, i serveis auxiliars de l'educació i la protecció social.

Les Balears se situen a la cua del principal rànquing, només superades per Canàries. Segons l’estudi, les Illes són la comunitat amb un dels índexs més baixos pel que fa a la despesa per habitant en serveis públics fonamentals. Canàries es troba en l'última posició amb 5.253 euros i Balears és penúltima amb 5.432 euros per habitant.”

Com es menja això que les Illes generen tant i tant i reben tan poc, tan poc?? És així com es negocia a Madrid el benestar de la ciutadania de Balears?? Per què som els qui menys rebem per a salut, educació i prestacions socials??

Com se menja que les nostres escoles caiguin a bocins o representin un greuge per a la salut dels infants? Quant de temps duen les famílies del Centre d’educació especial de Son Ferriol denunciant la insalubritat del centre, les barreres arquitectòniques o la manca d’aigua potable??? No és d’estranyar que trobin denigrant el tracte rebut per la Conselleria d’Educació fins a la data!!! Quanta mesquinesa, sra Riera, la que ha après a disculpar-se en comptes de a posar-hi remei...

I què heu contat a les famílies del CEIP Montaura de Mancor de la Vall que han denunciat en un comunicat la manca de seguretat de l’edifici per mor del mal estat?? Que hauria pogut passar a un infant de 3 anys quan li caigué a devora part de la persiana metàl·lica?? Una escola que duu des de 2014 fins a 5 peticions d’intervenció!!!

Quanta preocupació pels infants de les Illes...ja ens han dit que no dormiu d’ençà que arribàreu al càrrec. No ens estranya, de fet, nosaltres tampoc no dormiríem si llegíssim en premsa el següent: “Les famílies dels alumnes del CEIP Es Pont, a la barriada de Son Gotleu de Palma, pensen que la Conselleria d'Educació els "pren el pèl" i per això avui matí s'han concentrat davant l'escola amb cartells d''Encara tenim amiant. La salut dels infants NO és prioritària'.”

També “ha caigut un bocí del cel ras de la porxada del CEIP Aina Moll de Palma. L'incident ha tingut lloc a primera hora del matí quan s'ha desprès del sostre part de l'estructura, ha caigut en terra i s'ha esmicolat. Per sort, com que no era l'hora del pati, tots els alumnes eren a les aules”... Quantes esbucades haurem de patir per veure esfondrar una conselleria que fa aigües de per tot??

No, i el pitjor està per arribar!!! Sembla que els pares del CEIP Norai d’Alcúdia s’ensumen prevaricació en això del cablejat d’alta tensió: “Més de dos mesos després de començar les mobilitzacions contra el pas del cablatge d'alta tensió per dins el centre urbà del Port d'Alcúdia, la coordinadora d'Amipa encara no ha pogut accedir a l'expedient complet del projecte (…)Aquesta manca d'informació fa augmentar les sospites entre els afectats que el pas del cablatge per dins del Port d'Alcúdia podria estar relacionat amb la comercialització de la fibra òptica al municipi”... Uroooooo, no ens quedava d’altra!!! Una pujada de tensió tendrà na Núria com se demostrin aquestes “perles informatives”...

I no solament no inverteixen en infraestructures sinó que minven els ajuts: “La tan pregonada recuperació econòmica no s’ha notat en els ajuts per a la reutilització de llibres de text i material didàctic del Govern balear. Si bé el curs 2011-12 l’aportació econòmica per a cada alumne de Primària acollit al programa era de 75 euros, i 100 euros en el cas de Secundària, per al curs que ve, 2015-16, la Conselleria d’Educació ha rebaixat categòricament la quantia a només 10 euros per a Primària i 13 a ESO.

La retallada no ve d’ara, emperò, sinó de principi de legislatura, quan l’Executiu de José Ramón Bauzá decidí esmolar les tisores i retallar de 75 a 14 euros a Primària i de 100 euros a 15 a Secundària. La dràstica rebaixa fou del 81,3% i el 85% d’un curs per l’altre”.

I llavors no volen que hi pensem!!! Sí, de totes, totes, han intentat callar la memòria històrica d’aquest desgovern de les Illes. El PP va denunciar la campanya “Pensa-hi” de l’Assemblea de Docents i no n’ha tret res, excepte un mal de panxa i una mica més d’agrura preelectoral: la Junta Electoral no considera que aquesta campanya promoguda contra les polítiques educatives del PP constitueixi un conjunt d’actes de campanya electoral... Sra Riera, hi pensam cada dia, cada vegada que entren els infants a aules sense calefacció, cada cop que s’inunden les aules per goteres, cada dia que passa sense llevar l’amiant...

També hi pensam cada vegada que les baixes no es cobreixen i passen els dies i els infants no reben la formació necessària per assolir el currículum. Ja sabem que ha anunciat que cobriran les baixes a partir dels 10 dies i no dels 30, com se venia fent... clar que, a la Conselleria d’Educació mai no li ha caigut la cara de vergonya de tenir 30 dies infants sense professor!! Deu ser que la majoria dels fills de no van a escoles públiques amb l’excusa que són creients??? Hihihihi...

Cansats de tant de desgavell i tants de despropòsits continuam en la línia de l’acció directa : «Contra la intransigència del Govern i per la negociació i el consens en matèria educativa: #Vaga19M», aquesta és la consigna llançada aquest dijous per l'Assemblea de Docents (...) on Aicart declarà: «Volem llançar també un missatge a aquells companys i companyes que es deixen influenciar per postures pessimistes. L'èxit de la vaga està assegurat si remam tots i totes en la mateixa direcció.»

El TILTÀNIC ja va naufragar emperò nosaltres, no. La capitana Schettina, alies sa Moma, va abandonar el vaixell i altres tants que no pogueren o no saberen resoldre la complicada situació per què passam.

Nosaltres, els docents, no som els esculls a una bona educació. Ho hem denunciat, dia sí, dia també: solament el Govern és el culpable de la misèria flagrant per la qual passam tots els centres públics: no els interessa res que dugui l’etiqueta de públic, si fos per ells, tot es pagaria, tot seria un negoci. Fins a la data – i basta tirar d’hemeroteca: podeu llegir totes les classes de repàs que vulgueu- no han invertit gairebé un euro en subsanar deficiències, manca de personal, nombre de places... no solament no cobreixen els mínim de decència sinó que han desoït la ciutadania, han atacat la llengua i han llevat els canals en llengua catalana dirigits als infants perquè no puguin aprendre la nostra llengua.

Per tot això, perquè no els importa un rave ni l’educació pública, ni el català, ni el benestar dels infants de les Illes, docents de primària i de secundària, d’escola d’adults o d’universitat: TOTHOM A LA VAGA DE DIA 19 DE MAIG. Hem arribat fins aquí i no afluixarem. No ens fan cap por i, ni hem perdut la memòria, ni hem perdut els papers!!

QUE NO VOS FACIN CREURE QUE ÉS UN DIA TUDAT.

DIA 19 SERÀ UN DIA GUANYAT PERQUÈ HAUREM PROTEGIT EL FUTUR EDUCATIU DELS INFANTS DE LES ILLES.
Més recent Anterior

Formulari de contacte