Classes de repàs (10 de maig a 10 de juny)

Docents de les Illes, a cinc dies vista de les eleccions del 24M, Maties Salom, en un article absolutament clarivident deia així: “ La vaga d'aquest dimarts als centres educatius l'ha convocada el Govern com a demostració de força davant l'Assemblea de Docents. L'estratègia s'entén poc si ens atenem a la capacitat de mobilització demostrada pels mestres aquesta legislatura i la juxtaposició pràctica dels exàmens exigits per la Llei Orgànica de Qualitat Educativa (LOMQE) amb les exèquies programades per a diumenge que ve” (...)

Conten que la resposta de Gabriel Cañellas a les mobilitzacions en defensa del territori de principis de la dècada dels 90 era un "tanmateix, cap d'aquests no ens vota!". La diagnosi s'ha aplicat de manera sistemàtica a totes les manifestacions contra mesures més o menys contestades dels governs successius. Ara el PP compta que cap dels vaguistes d'aquest dimarts són vots propis i que podrà tornar a articular un discurs entorn de la "irresponsabilitat" dels mestres, atribuint-los voluntat electoral.


Ohhh, gràcies, mil gràcies per haver sabut llegir aquest desenllaç que obre una etapa nova a pesar del ninguneig sistemàtic a què ens han tengut sotmesos. Sí, per a ells, com sempre, el seguiment de la vaga fou del 24% mentre, en realitat, gairebé n’assolirem el 50%.!!!

I mentrestant el Govern –ara ja feliçment defenestrat- lamentava, públicament, la palplantada dels sindicats a la Mesa negociadora, en un darrer intent per vendre l’acció com a una manca més de responsabilitat. Urooooooo

Tanmateix, els pares i les mares continuaven revoltant-se contra unes proves LOMQE mentre repartien fulls de discrepància alhora que la majoria de direccions denunciaven la improvisació i el caos d’uns exàmens que ni tan sols tenien en compte els alumnes amb necessitats educatives especials!!!

I arribà el diumenge que tenyí tot de verd esperança!!! Ooohhh, a la fi la lluita ininterrompuda del col·lectiu més atacat i menystingut per personatges com la Moma, en Bosch, el del cava i la llagosta, na Celeste, n’Estarellas, el cap pelat titina, Ana Aguiló, la faraona del twit i tots els acòlits que rebien audiència, és a dir, Campos, Pericay, Olga Ballester, PLIS-PLAS, galtada que “te das”, ha pagat la pena...incrèduls, heu pecat d’incrèduls i vanitosos., de soberbis i d’ignorants!!!!!

Tan, tan, prepotents que, en comptes de ser crítics amb la derrota, na Núria Riera, la que havia d’erigir-se en la consellera dialogant, va declarar que, potser s’havien equivocat en les formes però no en el contingut!!! Apaaaaaaaaaa, que anau sobradíssims!! ha,ha,ha,ha,ha, d’escons, és clar...

No s’han equivocat ni en això d’imposar directives...ca, barret, si s’ha de fer, com diu na Nuri, se fa!! Costi el que costi, fins i tot el lloc de feina...hi,hi,hi,hi... La primera directiva a caure ha estat la de Sineu i li ha seguit Binissalem, això sí, després de diverses assegudes massives dels alumnes, la disconformitat de pares i mares i la dimissió voluntària d’una directora que com va dir en un programa de ràdio, en ésser del nord, està avesada al règim del “terror”... idò, que trobau? Si n’hem d’aguantar de calúmnies i de difamacions o és que amb aquests comentaris no es pretén d’insinuar que som terroristes o que actuam com la kale borroka?? Per favor, això és matraca i de la bona!! Per què no assumeixes que no ho has sabut fer bé, que tens una experiència cero i no estàs preparada per al càrrec?

Bé companya, almanco, t’has adonat del tipus de persones amb qui vares tenir tractes perquè, fins al final, te pensaves tenir el suport d’aquesta conselleria i, en comptes de fer-te costat, només han fet que moltes declaracions als diaris emperò cap telefonada personal... Idò, amb qui pensaves, Itziar, que t’havies ajuntat? Pensaves que et farien més cas? Pobrissona, si tenim una conselleria sorda, cega i muda!!

Nooooo, i ara, que directors i directores s’havien d’aferrar al canvi, ara resulta que nosaltres, l’assemblea de docents, posam pals a les rodes i que, si boicotejam la LOMQE, endarrerim l’inici de curs!!! No serà que a les direccions la LOMQE els va molt bé perquè els converteix, cosa que pretenen des de fa molt de temps, en l’única autoritat amb veu i vot? No serà que amb una llei com aquesta s’ha acabat això que el claustre és –com hauria de ser- sobirà??

Veus crítiques, com la de Jaume Sastre, ho expressen així: “Els directors actuals d'ADESMA han perdut els papers. Ja es van retratar quan no van dimitir en bloc davant els expedients oberts contra els directors de Menorca i de l'IES Marratxí. La majoria de docents hem estat solidaris, hem tancat files i hem fet dies de vaga en suport dels directors expedientats. En canvi, els actuals directors d'ADESMA són tan insolidaris que només no defensen els seus companys interins que perdran la feina, sinó que ni tan sols van dimitir en bloc per defensar els col·legues expedientats.”

Davant d’això, L'Assemblea de Docents hem demanat als directors de Secundària que s'enfrontin a la Conselleria i no als docents i, sobretot, hem hagut d’esclarir aquest comentari desafortunat que titllava d’il·legal la proposta de votar no a la nova distribució horària als claustres: "Consideram aquest comentari poc afortunat perquè segons qui llegeixi o escolti la informació pot situar el professorat i els claustres en una posició contrària a la llei". De fet, hi insisteixen, "des dels posicionaments més cavernícoles ja se'ns ha acusat, falsament, de desacatament i de criminals; el que és legal és que els claustres votin si veuen justificats o no els nous horaris i itineraris per motius pedagògics i, en democràcia, quan es convoca una votació, es fa presumint de la llibertat de vot. Per tant, és completament legal que els claustres votin 'no'".

Meam si ara les direccions alçaran veu contra un col·lectiu que els ha defensat fins i tot oferint la caixa de resistència!! De què anau?? Si heu de mostrar el llautó, que sigui ara... fora comèdies, que som els docents els qui traiem els centres endavant i no la burocràcia de despatxet!!! La qualitat l’hem demanada ara, abans -i la demanarem després- que hi hagi LOMQES o com s’hagi d’anomenar la propera llei d’educació!!!

Demanam l’aturada de la implantació de la LOMQE i, de moment, ens hem sentit decebuts en l’apropament amb els qui han de formar el nou govern: L'Assemblea de Docents es mostra decebuda després de la primera reunió amb els partits del nou pacte, PSIB, MÉS i Podem. L'entitat critica que l'encontre no va servir per "concretar solucions i propostes en el punt més urgent, la planificació del curs vinent" i anuncia que manté la seva estratègia amb la crida a votar no als claustres els horaris de la LOMQE "vist que no ha canviat la realitat d'imposició" d'aquesta llei. (...) ‘Cal anunciar tota una proposta de planificació, amb dates, que sigui convincent i que tengui en compte quan es concediran les adjudicacions de places de professorat i que solucioni qualsevol problema que pugui sortir d'endarreriment de les matriculacions de l'alumnat", assenyala l'Assemblea, que, per altra banda, valora "positivament" la creació del grup de treball tripartit per estudiar com actuar per frenar aquesta llei així com algunes mesures que es plantejaren, com la conservació de plantilles o la invalidació de les proves LOMQE a 3r de primària.

L'Assemblea critica que es qüestionàs la modificació de les ordres de desenvolupament dels currículums o la seva derogació, així com conservar les tres hores de lliure disposició de centre, ja que consideren "no és una proposta de canvi basada en el consens".’

Volem el canvi, però el canvi basat en el consens i en què la nostra participació directa, com a docents, tengui una veu clara i contundent. Recordau i no deixeu mai de banda que, ara fa dos anys, ens vàrem haver d’organitzar per defensar-nos del desgavell en què ens ha sumit una política de retalls de drets i de serveis públics. Tenim un TIL enfonsat emperò ens hi vàrem posar per deu punts del que nosaltres consideram que ha de ser una escola pública de qualitat i en català, i no en volem deixar de negociar cap. Com va dir en Melià: “No estotgeu les camisetes verdes. Cal tenir-les sempre a punt. La marea de la gent, no només ha de servir per a enderrocar murs, sinó també per a fer possible que els surfistes que ens representen puguin navegar amb facilitat i encert cap endavant.”

Quedau tranquils, no hem estotjat les camisetes, de fet ja són 19 centres que han votat no als itineraris de la LOMQE i n’hi haurà més i comptam amb el suport del sindicat UOB que ha anunciat el vot negatiu per als horaris LOMQE. El sindicat ha volgut recordar que els claustres tenen "llibertat absoluta" a l'hora de votar l'aprovació dels horaris LOMQE per tal de sortir al pas de les "manipulacions, coaccions i tergiversacions" que segons indiquen es produeixen en alguns claustres.

Divendres 26, al parc de ca n’Hereveta un sopar a la fresca per reviure un 24M i per deixar ben clar que partim de vacances però amb mòbils, tablets i ordinadors en mà!! Ara que sou a l’oposició haurem de desmentir més que mai tota quanta calúmnia llençau a les xarxes...No vos traurem l’ull de damunt!!!

PORRERES, ALLÀ ON COMENÇÀ TOT, ALLÀ ON VÀREM RECUPERAR L’ORGULL DOCENT, ENS ESPERA DIVENDRES 26 DE JUNY.

VINE AMB MENJAR PER COMPARTIR I GAUDEIX...
Més recent Anterior

Formulari de contacte