Admesa a tràmit la querella contra l'exconsellera Camps per malbaratament de fons públics


El passat dia 3 de setembre de 2015 va ser notificat l'Auto de l'Audiència Provincial de Palma, de 22 de juliol de 2015, que estima un recurs d'apel·lació interposat per l'Assemblea de Docents. La interlocutòria de l'Audiència acorda procedent l'apertura de la investigació per clarificar els indicis de malversació com a constitutius de infracció penal, de l'exConsellera d'Educació, Cultura i Universitats, la Sra. Joana Maria Camps Bosch.

Cal recordar que Camps amparant-se a l'exercici del seu càrrec utilitzà presumptament fons públics per costetjar els 32 viatges a Menorca on tenia els seus interessos personals en un període de vuit mesos, quan ja percebia un complement anual de 22000 € per compensar la residència a la seva illa natal.

L'Assemblea de Docents presentà el 16 de maig de 2014 a Fiscalia de les Illes Balears, una denúncia per malversació de fons públics arran de la informació publicada en un mitjà de comunicació dues setmanes abans, denunciant aquests fets. La denúncia es va arxivar a principis de juny del mateix any, perquè el govern de Bauzá va manifestar, però no demostrar, que els viatges estaven justificats per l'assistència de la Sra. Camps a actes oficials a Menorca, i no es consideraven els desplaçaments com a infracció penal.

S'estimà per part de l'Assemblea presentar una querella al Jutjat d'Instrucció pels indicis de malbaratament de cabdals públics de l'exConsellera, i aquesta ha estat finalment admesa a tràmit per ordre de l'Audiència i després de l'arxiu previ per part del Jutjat d'Instrucció nº4 de Palma. S'obrirà, així, el procediment penal en investigació dels fets denunciats, amb la pràctica de les diligències que pertoquin per l'aclariment de fets.
Més recent Anterior

Formulari de contacte