L'Assemblea de Docents acorda desconvocar la vaga indefinida


La desconvocatòria no s'ha de confondre amb l'acceptació de les retallades de l'acord March o de la implantació de la LOMCE


La consulta sobre la desconvocatòria de la vaga indefinida ha tengut un resultat clar. Després del primer recompte, que sempre pot estar subjecte a petits canvis una vegada es revisin les actes de votació durant els pròxims dies, tenim que 3.253 docents han participat en aquesta consulta en 136 urnes de les quatre illes.

Més enllà de la valoració del resultat, cal tornar a remarcar com, una altra vegada, per a la presa d'una decisió important com la desconvocatòria de la vaga indefinida de docents, s'ha posat en marxa un procés participatiu que res té a veure amb consultes telemàtiques virtuals ni amb anuncis de decrets consensuats en els quals la comunitat educativa no ha participat en la seva elaboració.

La convocatòria d'aquesta votació sobre la continuïtat de la vaga indefinida respon a una demanda d'una part dels docents per un canvi d'estratègia. El resultat ha estat clar amb un 76% dels vots que opten per la desconvocatòria de la vaga (2457 vots). Encara així, hi ha un 21%, una xifra que no es pot ignorar (699 vots), que pensa què la vaga indefinida encara hauria de ser l'eina amb la qual els docents ens hauríem de protegir de les actuals polítiques educatives. A més hi ha hagut un 3% de vots en blanc (87) i 11 vots nuls.

Ara, obrim un període de reclamacions per a què les assemblees de centre puguin esmenar qualsevol error que s'hagi pogut produir en el procés de recompte. Aquest període es tancarà el pròxim dimarts 16 de febrer a les 14 hores. Així, aquell mateixa horabaixa donarem els resultats definitius.

Una vegada coneguts aquests resultats, el comitè de vaga comunicarà la fi de la vaga indefinida de docents a la Conselleria de Treball i a la Conselleria d'Educació.

A partir d'aquí s'obre una nova etapa en la qual el comitè de vaga s'haurà de dissoldre i l'Assemblea de Docents entrarà en un temps de debat i de transformació. Una transformació que marcarà la pròpia Assemblea i que és necessària per a fer perdurar el moviment assembleari, un moviment que ha sabut ser independent i conseqüent. Un moviment que ha dit no a la prolongació de les retallades que representa l'acord March, especialment crític amb la massificació a les aules i amb la manca de suports educatius i que ha qüestionat activament l'arribada de la LOMCE a les nostres escoles.

Aviat es convocarà una Assemblea General de Docents, per abordar tots els reptes que se'ns plantegen, i serà important recordar que encara no hem arribat al port que volíem i que la participació i l'acció reivindicativa són fonamentals per a la millora de la nostra feina, de les condicions dels nostres alumnes i estudiants i per a la nostra pròpia condició com a treballadors.

Des del comitè de vaga pensam que avui és un dia important per a tot el col·lectiu docent. Avui es tanca un procés de lluita que començà avalat per milers de companys i companyes de manera activa i directa, i acaba amb el vot de milers de companys i companyes de manera activa i directa. Un tancament que no és una retirada, sinó un canvi de cicle i d'estratègia en la llarga batalla per la millora del sistema educatiu i de les nostres condicions de feina com a docents.
Més recent Anterior

Formulari de contacte