Des de la coordinadora donam total suport als companys de l'IES Santa Margalida i subscrivim tot allò que expliquen al seu comunicat.

L'assemblea de docents de l'IES Santa Margalida aclareix la visita de Josep Miquel Arenas 'Valtònyc' al centre 

L'assemblea de docents de l'IES Santa Margalida vol aclarir les circumstàncies de la visita del raper Josep Miquel Arenas 'Valtònyc' al centre el passat 27 de març arran de la repercussió mediàtica que ha tengut.

1. Des de fa anys, l'institut edita una revista escolar sota la capçalera 'El Mirall (es pot trobar en format digital a internet). La revista de l'IES', elaborada per alumnes del centre. Els continguts de la revista es treballen a la matèria optativa de Comunicació i Llenguatge, on els alumnes fan entrevistes, notícies i reportatges amb la idea de recopilar continguts diversos per a la seva posterior edició.

2. En el marc d'aquesta matèria els alumnes van proposar la idea d'entrevistar persones molt conegudes de la societat mallorquina. Després que no prosperàs alguna de les primeres opcions, l'alumnat es decantà per Josep Miquel Arenas 'Valtònyc', per la proximitat personal d'algun d'ells. Els responsables docents acceptaren la proposta perquè es considerà que l'elecció responia a criteris noticiables, i que estava justificat des d'un punt de vista periodístic la publicació de l'entrevista, com ho demostra el fet que ha estat entrevistat pels principals mitjans de comunicació de l'illa.

3. Així doncs, els alumnes feren l'entrevista (en cap cas fou una xerrada, conferència o qualsevol altra activitat que s'ha filtrat als mitjans) amb preguntes preparades per ells mateixos i supervisades per l'equip docent. Aquesta entrevista es va realitzar a la biblioteca del centre, i no dins una aula, i fou presenciada pels alumnes que elaboren la revista acompanyats pel professorat.

Per acabar, volem fer palesa la nostra estupefacció i sorpresa per tota la polèmica generada. Com a col·lectiu docent agrairíem que es mostràs la mateixa atenció quan denunciam les mancances de tot tipus que patim i que pateixen els nostres alumnes en el dia a dia en els centres. Bona part de la vida i l'activitat del centre apareix en el nostre perfil social, i qualsevol persona interessada podrà veure que el nostre és un centre que fa propostes en positiu, i sempre amb l'objectiu de la formació integral dels nostres alumnes.

Assemblea de docents de l'IES Santa Margalida

Santa Margalida, 29 de març del 2017
Més recent Anterior

Formulari de contacte