Resposta de l'assemblea de docents de l'IES Santa Maria a les acusacions rebudes per part de l'agrupació política de Ciutadans Balears

Fa uns dies ens vam assabentar amb cert desconcert, indignació i força preocupació que l'IES Santa Maria, i per tant el professorat i personal no docent que en forma part, està dintre dels centres «sospitosos» d'adoctrinament del seu alumnat. Uns dies abans ja ens havien arribat notícies que la Fundación Nacional Círculo Balear, associació cívico-cultural per la defensa de la tolerància i la llibertat, ens posava en el punt de mira a través de les xarxes socials. Fins aquí, una simple anècdota, rebuda fins i tot, ho hem de confessar, amb certa morbositat. Ara bé, la cosa canvia greument quan aquesta notícia es trasllada als mitjans de comunicació en veu de la formació política de Ciutadans de les Illes Balears, mitjançant petició de denúncia al Defensor del Poble realitzada per la diputada al congrés Marta Martín i el responsable d'educació a nivell nacional i portaveu a Balears, Xavier Pericay. Aquí ja s'acaba el morbo.

Abans de res, volem deixar ben clar que no tenim cap intenció de justificar les nostres accions realitzades el 2-O com a assemblea de docents a favor de la democràcia i en contra de la violència, fets que explicarem a continuació amb la major claredat possible, sense mentides, manipulacions o censures arbitràries. Però abans, volem demanar als responsables de Ciutadans de la nostra comunitat autònoma una mica més de responsabilitat. Cal recordar que aquestes acusacions no venen d'una entitat que se sustenta dels pagaments dels seus afiliats, aquestes acusacions venen de responsables polítics pagats amb els nostres imposts i amb el suposat objectiu de millorar la vida de les persones de la nostra terra. Ens demanam si sou conscients que amb les vostres denúncies gratuïtes i infundades estau ferint greument la dignitat personal i professional de totes les persones que formam part de la Comunitat Educativa de l'IES Santa Maria. Desconeixem la realitat actual dels altres 3 centres suposadament sospitosos d'adoctrinar el seu alumnat, però hi tenim companys i companyes de professió meravelloses, amb vocació, passió i sobretot amb una professionalitat i tolerància per tot tipus de pensament que ens fan dubtar seriosament d'aquestes acusacions (per si algú no ho sabia, les escoles i instituts públics són això, espais multiculturals de convivència i tolerància on els fets violents o les faltes de respecte s'intenten mediar i reconduir).

Sospitant que les greus acusacions dels responsables de Ciutadans no els comportaran cap tipus de repercussió política a nivell personal i tenint molt en compte els anys de menyspreu i retallades viscudes a les aules amb l'anterior govern del PP a les Illes Balears, demanam per favor que ara no sigui Ciutadans qui comenci una altra confrontació amb l'educació. Els quatre anys de lluita, van ser això, una lluita, on es va acabar imposant el sentit comú però que emocionalment van ser molt durs per a nosaltres i que no tenim cap ganes de tornar a viure, cap (tot i que mai ens havíem sentit tan orgullosos de ser profes). Per tant, deixi'ns fer la nostra feina en pau, el més bé que puguem, que prou dificultats ja tenim per falta de recursos i alguns cops per manca real de voluntat política. La nostra tasca és massa important per perdre el temps amb aquests despropòsits. Cada dia lluitam, molts de nosaltres de forma apassionada, per formar ciutadans que estiguin a l'alçada dels reptes morals que hauran d'afrontar al llarg de la seva vida.

I ara sí, per acabar, explicarem la suposada raó de la vostra acusació. El dilluns 2 d'octubre, part de l'assemblea de professorat de l'IES Santa Maria, no tothom ni molt menys, vam decidir anar a fer feina vestits de negre en motiu dels lamentables fets viscuts a Catalunya el dia anterior. Fora del centre, sense interrompre ni un minut de cap classe i sense involucrar de cap manera ni un dels 300 alumnes del centre ens vam fer una fotografia amb dos cartells on es llegia «sí a la democràcia, no a la violència». Això és tot, que cadascú en tregui les seves pròpies conclusions.

Reiteram la nostra indignació davant les acusacions d'adoctrinament rebudes i exigim una rectificació pública per part dels responsables.

Assemblea de docents de l'IES Santa Maria
Més recent Anterior

Formulari de contacte