EL PLA PILOT FRACASSA: I ARA QUÈ?

 


Només 11 centres –tots d’ensenyament concertat– són els finalment adherits al Pla de Segregació Lingüística impulsat per la Conselleria d’Educació amb l’oposició de tota la comunitat educativa.

Seguint únicament directrius ideològiques i de partit, el conseller Vera ha aconseguit desgastar inútilment la seva gestió educativa, ja que el polèmic Pla Pilot no ha estat capaç de generar interès entre els centres escolars de Balears: només vuit centres de Mallorca i tres d’Eivissa s’hi ha sumat.

Després d’haver imposat unilateralment el polèmic Pla sense cap justificació pedagògica, es demostra una vegada més el que es veníem anunciant des de diferents instàncies: el Pla no responia a cap necessitat real, tot i que s’hi destinassin 60 M€ només en el primer curs de la seva posada en marxa.

Avui sabem que només el 3’2% dels centres de Primària de Balears han demanat adherir-s’hi, però continuen a l’aire altres interrogants:

–Exactament quants de grups i alumnes queden afectats per la posada en marxa del Pla?

–Quines són finalment les àrees afectades a cada centre*?

–Tots els cursos segregats corresponen a 4t de Primària i només a 4t a de Primària**?

En quina llengua s’impartien aquestes àrees en els centres afectats abans de l’adhesió al Pla?

–Se supervisarà de forma eficaç que els centres adherits complesquin el Decret de mínims i facin, per tant, de manera real un mínim del 50% en català?

Quants de doblers es destinaran finalment a la posada en marxa del Pla Vera?

–Quina serà la distribució exacta del sobrant?

–Què passarà amb els alumnes si finalment s’accepten els recursos en contra del Pla presentats per l’Obra Cultural Balear, l’STEI i la Plataforma per la Llengua?

–I si s’atén la fonamentada demanda de suspensió cautelar?

–Generaran aquests resultats algun tipus de reflexió seriosa en l’equip del conseller Vera?

–Es planteja la Conselleria algun tipus de modificació normativa en matèria lingüística, tal com s’explicita en l’apartat 55 de l’”Acuerdo conjunto de PP y VOX para el Gobierno de las Islas Baleares” en l’epígraf d’”Educación y Lengua”?

–O, contràriament, ens podrem centrar a la fi en els problemes reals de les nostres escoles?



*Segons l’Annex 3 de les Bases de la convocatòria, es preveia que els centres marcassin l’àrea afectada per la segregació: “Matemàtiques”, “Coneixement del medi natural, social i cultural” o “Altres”.

**Entenem que, en cas contrari, no té sentit l’avaluació prèvia i final prevista pel Pla Pilot a 4t i 6è de Primària.


 

Més recent Anterior

Formulari de contacte