ACTA DE L'ASSEMBLEA DE DOCENTS IES MARRATXÍ, 9 DE JULIOL DE 2013


ORDRE DEL DIA
  1. Actuacions realitzades pel comitè de vaga des de la darrera assemblea.
Es recorden les funcions del Comitè de Vaga i com es va crear, així com el fet que és un òrgan obert i es convida a participar-hi.
Entre les actuacions realitzades, s'esmenta l’acte de Manacor de 26 de juny, les octavetes, el vídeo, el manual de vaga. S'explica les gestions per aconseguir el teatre on es va fer l’acte, les pressions de delegació de govern a l’Ajuntament arran de la petició de retirada del vídeo per part de l’Institut de la Dona, i el posterior contacte del Comitè amb el Lobby de Dones, que va expressar públicament la seva perplexitat per la denúncia.
S'explica tot seguit que el Comitè, reunit el passat 3 de juliol, acordà la convocatòria de la present Assemblea.
El Comitè de Vaga aposta per mantenir les mobilitzacions durant l’estiu, per sumar forces i suports de cara a la vaga.

2. Reunions amb organitzacions del món de la cultura i l’ensenyament.
S'acorda fer una roda de reunions amb diferents entitats del món de la cultura i de l'ensenyament per informar-les i per cercar suports públics per a la vaga.
Es proposen: l’Obra Cultural Balear, FAPA i COAPA, associacions d’estudiants (SEPC, PEI, FADAE), Assemblea d’estudiants de la UIB, PUDUP, associacions de directors de primària i secundària, l’Assemblea de Mestres i Professors en Català, l' UCTAIB, la plataforma d’interins (IDEA), el rectorat de la UIB, Premsa Forana, Institut Ramon Llull, associacions de veïns, UNED, UOC, Mestres Jubilats i Jubilats per Mallorca.
Sorgeix el debat sobre de quina manera els pares poden donar més suport a la vaga, si duent els fills a l'escola o no. Així mateix el mateix debat es trasllada al cas de les associacions d'estudiants. No s'arriba a consens i s'acorda comunicar a les associacions de pares i estudiants aquesta diversitat d'opinions.
  1. Propaganda: vídeo, octavetes, etc.
S'acorda preparar més material de propaganda: vídeos, informació sobre precedents de vagues indefinides, argumentaris...
Es proposa recollir la informació sobre la resposta que han tengut els equips directius des d'inspecció respecte el projecte TIL per l'article 20.
  1. Mocions dels partits polítics en contra del TIL i en favor de la vaga indefinida.
Arran de la moció aprovada per l'Ajuntament de Pollença de rebuig al TIL i de suport a la vaga indefinida, i d'altres mocions aprovades a altres ajuntaments en relació només al TIL, s'acorda fer una campanya per intentar dur aquestes mocions de suport a la convocatòria de vaga indefinida a aprovació en altres Ajuntaments.
  1. Caixa de resistència.
    Es proposa crear una comissió per estudiar les possibilitats de crear una caixa de resistència.
  1. Accions durant l’estiu: accions directes, sopar a la fresca...
Es proposa fer un sopar unitari cap al final d'agost, possiblement dia 30, que es concretarà en la propera assemblea.
  1. Dubtes.
S'acorda recollir els dubtes freqüents, també per correu electrònic, per elaborar un material per combatre la desinformació.
  1. Data de la propera assemblea.
    Es proposa el 30 de juliol com a data de la propera assemblea. 

    *Si qualcú vol més informació sobre algun punt específic de l'acta es pot comunicar amb nosaltres a través del correu assembleadocentsib@gmail.com i li respondrem. Gràcies.
Més recent Anterior

Formulari de contacte