Suport de l'OCB a la Vaga, publicat a VilaWeb


L'OCB dóna suport a la vaga de docents

L'entitat més important per la llengua i la cultura catalanes a les Illes Balears denuncia el decret del TIL perquè suposarà el 'retrocés de la llengua en els centres educatius'
L’OCB  dóna suport als  docents que el pròxim mes de setembre, tenen previst dur a terme  una vaga indefinida en motiu de la implantació del decret de Tractament Integral de Llengües (TIL). L'entitat considera que les reivindicacions dels docents són legítimes  i insta el govern a negociar amb els professors i els sindicats al més aviat possible.  
L’Obra Cultural Balear considera que fins ara, l’anunci i aprovació d’ aquest decret no ha fet més que 'crear malestar entre la majoria de la comunitat educativa'. Des de fa mesos, aquest rebuig  s’ha expressat a través de diversos mitjans: protestes al carrer, cartes al director, tancades etc... i des del si d’una gran varietat d’òrgans; tant educatius:claustres d’escoles i  de centres de secundària, consells escolars, assemblees de docents, plataformes ciutadanes; com polítics:des dels plens dels ajuntaments.
L’OCB pensa que la implantació d’aquest decret 'no compta amb les garanties mínimes necessàries per a una correcta aplicació'. D’una banda, sosté que no té en compte 'el criteri de qualitat perquè la formació del professorat no és l’adequada' i afegeix que 'tampoc s’ha avaluat ni planificat el grau de coneixement d’anglès  necessari per part dels alumnes per començar a rebre-hi les matèries'. D’una altra banda, assegura que el decret 'no disposa dels recursos econòmics necessaris ni compta amb la implicació dels agents educatius, que són els que l’han de dur a terme'.
Sigui com sigui, l’OCB destaca i denuncia 'per damunt de tot' que la implantació d’aquest decret, 'suposa el retrocés de la llengua catalana en els centres educatius'. Si l’esperit del Decret anterior era equiparar  en l’escola;el desequilibri que hihavia de les dues llengües oficials,en  el carrer; ara,amb aquest nou plantejament , l’equilibri desitjat deixarà de tenir efecte.
Per tot això i perquè en definitiva el decret suposa un atac al principi de llibertat de les famílies, l’OCB  demana al govern que rectifiqui i s’assegui a negociar amb els docents i els sindicats. 

Més recent Anterior

Formulari de contacte