COMUNICAT RODA DE PREMSA

L'Assemblea de Docents comunica el retorn a les aules a partir de dilluns, alhora que anuncia el seguiment de les protestes

COMUNICAT DE PREMSA
 
L'Assemblea de Docents de les Illes Balears ha convocat aquest matí una roda de premsa conjunta amb es sindicats (STEI, CCOO, ANPE i UGT) Vicenç Rodrigo -president de FAPA-; Neus Canals, en representació de l'Assemblea de l'escola concertada; Nicolau Dolç -del Departament de Filologia Catalana de la UIB-; Pere Ríos -president de l'Associació d'Inspectors d'Educació-; la Plataforma d'Estudiants de les Illes Balears; Antoni Quintana -ADESMA, directors de secundària-; Joana Maria Mas, de l'ADIPMA -l'Associació de Directors de primària-; Catalina Genovard -Plataforma Crida-; Magdalena González, de l'Associació de Mestres en Català; Maria Isabel Cerdó, de l'OCB; Mercè Picornell i Joaquim Valdivielso -PUDUP, Plataforma en Defensa de la Universitat Pública-.

L'Assemblea ha llegit aquest document en què s'analitza la situació del conflicte en el món educatiu i la nefasta política educativa el Govern de les Illes Balears, que ha provocat una vaga indefinida contundent que ja du tres setmanes, alhora que ha desembocat en la manifestació més multitudinària que hagin viscut les Illes Balears, amb més de 100.000 persones (29-S).

Des de l'Assemblea s'ha comunicat que es torna a les aules, però que no s'aturen les accions de protesta, sinó que persistiran. “El desgast a partir d'ara ja no serà per a les famílies i docents, sinó per a la Conselleria” ha afirmat Marina Llobera, responsable de la lectura del manifest.

En el comunicat, l'Assemblea critica la nul·la voluntat negociadora de l'actual govern, a més de la seva intransigència pel fet de voler assolir un acord global i no anar tancant els punts en què sí que hi havia consens entre les parts. També se'ls acusa de immobilistes i de no fer més propostes de negociació d'ençà del 25 de setembre. D'aquesta protesta, el cos de docents i la societat en general n'ha sortit més forta i cohesionada, amb més complicitat i implicació.

A partir de dilluns els professors tornen a les aules, però s'inicia una nova estratègia de protesta contra aquest Govern, que ha trencat el consens educatiu i ha actuat de forma autoritària contra el col·lectiu d'educació (docents i famílies) mitjançant imposicions i retalls.

Alhora, davant les demandes de supressió de la Llei de Símbols, la resposta del Govern ha estat fer-ne la tramitació per via d'urgència. Aquest és un retrat del tarannà negociador del Govern.

Vicent Rodrigo, de FAPA, ha reiterat el suport de les APIMAS al sector educatiu amb aquesta vaga indefinida i ha criticat el govern que “ha estat onze dies a començar a negociar quan sabien des de principi de curs la convocatòria de la vaga”. Així mateix, ha advertit al govern que, de continuar per aquesta via de no voler escoltar “tendrà conseqüències, tal vegada no a curt termini, però sí a mitjà termini”. 


Més recent Anterior

Formulari de contacte