COMUNICAT DEL COMITÈ DE VAGA SOBRE LES DARRERES DECLARACIONS DE LA CONSELLERA CAMPS

Davant la manca d'arguments, tornen a recórrer al descrèdit com a arma

Mallorca, 28 de desembre de 2013

Les darreres declaracions de Joana Maria Camps demanen una resposta clara per part del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents de cara a tots els docents i també a l'opinió pública. 


Les afirmacions de la Consellera d'Educació, sense coneixement de causa, sobre la possible il·legalitat de la convocatòria de dia 7 per tractar-se d'una vaga de solidaritat responen a la campanya d'intoxicació que des del Govern s'ha estat donant des del mes de setembre sobre la vaga i la lluita dels docents d'aquestes illes. 

Tothom recordarà la insistència amb què llançaven el missatge de què la nostra vaga indefinida és una vaga política. Saben molt bé que les vagues tipificades com a polítiques són il·legals. No ho van denunciar als tribunals perquè no tenien arguments com tampoc en tenen davant les nostres reivindicacions i denúncies. La seva única arma ha estat intentar qüestionar-nos mitjançant el descrèdit. Ara, canvien de cançó: "La vaga s'ha tornat solidària" i això és qüestionable. Senyora Camps, si té arguments vagi a un jutjat a posar una denuncia, sinó, calli i faci un esforç per avançar en la resolució d'aquest conflicte si no vol acabar la legislatura com la Consellera que no ha estat capaç de resoldre ni un sol problema dels que se li han plantejat.

La nostra és una vaga sustentada damunt reivindicacions laborals i professionals. Dilluns passat, dia 23, vam explicar en primera persona a tots els mitjans de comunicació com les problemàtiques sobre les que es basen les nostres reivindicacions han empitjorat. Estem pitjor que en setembre: llei de símbols aprovada, un nou expedient i amenaces per part del Secretari Autonòmic d'Educació, bloqueig de la contractació d'interins, prorroga de la congelació de complements salarials, acomiadaments a l'escola concertada vinculats amb la vaga... I bloqueig de la negociació per part de la Conselleria. Per això la nostra lluita continua sense cap dubte.

Després de tres setmanes de vaga, el 7 d'octubre ens incorporàrem a les aules, però amb l'avís que qualsevol expedient reactivaria la vaga. El 7 de gener farem vaga, des de les reivindicacions i la convocatòria de la nostra vaga indefinida posant en pràctica allò que ja havíem advertit. El conflicte educatiu continua obert i des de la Conselleria no saben més que tirar més llenya al foc.

Per la nostra part, la dels i les treballadores de l'ensenyament, sabem que la unitat, l'organització i la solidaritat del nostre col·lectiu són la nostra eina de lluita. Per això dia 7, tots a una, tornam a la vaga.

Comitè de Vaga
Més recent Anterior

Formulari de contacte