Docents, voluntaris amb la recuperació de La Trapa

Un grup de docents ha participat aquest cap de setmana -8 de desembre- en les jornades de voluntariat que organitza el GOB; aquesta vegada per treballar en la recuperació de la Trapa, que va patir l'incendi aquest estiu de 2013, el qual afectà 2.300 hectàrees de la Serra de Tramuntana, un dels més devastadors de les darreres dècades.



La Trapa és una iniciativa col·lectiva de restauració ambiental i conservació, un dels símbols de l’ecologisme mallorquí que ja patí un altre incendi ara fa gairebé 20 anys, l’any 1994, que arrasà 1.266 ha. Va ser un cop molt dur, però amb l’ajuda de socis i simpatitzants es va treballar per a la recuperació de la zona i facilitar el seu gaudi col·lectiu. Moltíssima feina feta, que ara lamentablement s’ha convertit en cendra.

Lluny de caure en el desànim, el GOB i els voluntaris han reprès les tasques de recuperació d'aquest terreny. Mesos després de l'incendi, ja tornen a brotar les plantes més resistents com ara el garballó o el pinotell. Ara per ara, el principal objectiu de treball és l'ampliació de la zona de cultiu i del tallafocs per tal de prevenir futures tragèdies. Així mateix, s'estan recuperant les tanques per protegir la zona de les cabres, un dels principals perills de desforestació després de l'incendi.

La tasca de la Trapa no acaba a curt termini. Un diumenge cada quinze dies els voluntaris que ho desitgen poden ajudar en aquesta tasca.

Informació de la Trapa: http://www.gobmallorca.com/publicacions/la-trapa/reserva-biologica-cat-br.pdf

Adreça de contacte per al voluntariat: trapa@gobmallorca.com

Informació de l'incendi:

http://www.gobmallorca.com/notes-informatives/la-trapa/1061-28072013-sha-cremat-la-trapa.html
Més recent Anterior

Formulari de contacte