Penja l'estendard del Rei en Jaume

El proper dijous, dia 19 de desembre, el Parlament de les Illes Balears debatrà l'aprovació de la Llei de símbols, un atac sense precedents a la llibertat d'expressió, una mostra més de l'autoritarisme i l'arbitrarietat de l'actual govern i una nova manifestació de la seva obsessió contra el col·lectiu docent i contra la llengua i cultura pròpies, que –per mandat estatutari– hauria de protegir i difondre. 
La petició de retirada d'aquesta llei forma part de la Plataforma reivindicativa de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, ja que vulnera els més elementals principis democràtics, preveu sancions i altres mesures coercitives absolutament desproporcionades i demostra, una vegada més, quines són les magres prioritats d'aquest govern en matèria educativa i fins a quin punt desconeix el nostre context cultural.
La resposta del Govern a les nostres reivindicacions ha estat ben desafortunada: desestimar les recomanacions i advertències del Consell Consultiu respecte a la seva dubtosa legalitat i constitucionalitat, i tramitar-la per via d'urgència abans que acabàs l'any.
És per tot això que convidam els centres de les Illes Balears a contestar de manera contundent aquest nou atac a la llibertat i a expressar de manera visible i manifesta el nostre compromís amb la democràcia, amb la convivència i amb la llengua i cultura pròpies.
I és des d'aquest esperit i recordant que dia 31 de desembre es commemora la Festa de l'Estendard, solemne celebració declarada Bé d'Interès Cultural, que rememora l'arribada del Rei En Jaume, que demanam als centres escolars que dia 19 lluesquin en lloc visible rèpliques de l'ESTENDARD DEL REI EN JAUME –penó quadribarrat honorat per totes les autoritats civils, religioses i militars del país a la plaça de Cort i a la Seu de Mallorca el matí de dia 31.
La col·locació de l'Estendard dia 19 de desembre s'entén per la interrupció de les activitats docents durant el període de vacances i perquè la Llei de Símbols no entrarà en vigor abans de la seva aprovació i posterior publicació al BOIB, de manera que es tracta d'una activitat cultural d'absoluta normalitat, que no pot ser perseguida per cap mesura coercitiva.
Igualment, demanam als centres escolars –i a tots aquells que s'hi adheresquin– que enviïn fotografies del seu Estendard a l'adreça comunicacioad@gmail.com amb el lema
"APROFITANT ELS DARRERS DIES DE LLIBERTAT"
Que aquest nou atac no quedi sense resposta.
ASSEMBLEA DE DOCENTS
Més recent Anterior

Formulari de contacte