L'Assemblea rep el premi Placer de l'Any

L'Assemblea de docents de les Illes Balears va rebre dissabte 4 de gener, a l'Auditori d'Alcúdia el desè premi del Placer de l'Any, atorgat per la revista Sa Plaça, per la seva lluita en defensa de l'educació pública i de qualitat i per haver generat un moviment social sense precedents a les Illes Balears durant les tres setmanes de vaga i tres mesos intensos de lluita contra els despropòsits educatius del govern, que ha volgut minar el prestigi dels docents, com també de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears.


Recolliren el premi en nom dels docents Guillem Barceló, Marina Llobera i Miquel Àngel Tortell.

- Els docents, en paraules de Marina Llobera, denuncien que el deteriorament del sistema educatiu públic ja no és degut a la crisi, sinó a un canvi de cicle i de mentalitat política, que el que es pretén és  desprestigiar i desmuntar el sistema educatiu públic. "Ara ja no hi ha cap raó econòmica per mantenir la congelació de contractació de professors. Així ho ha reconegut el Govern. I, malgrat això un, la portaveu Núria Riera ha dit que les congelacions es mantendran durant aquest any."


- Guillem Barceló va denunciar que la situació dels docents no ha millorat gens en aquests tres mesos. I que, per contra, el govern ha actuat com a un ens repressiu en contra del col·lectiu docent, donant cobertura a denúncies fetes sense cap fonament legal i que acabaran en no-res. Però durant tot aquest temps haurà de penjar el dubte de l'esquena dels cinc expedientats -i els més de trenta que diuen tenir en cartera-. No es pot atacar d'aquesta manera tan barroera la professionalitat dels docents. I molt manco usant grupuscles radicals, que ja insten a la violència contra els docents, com són ELB, AETB, Círculo, IPFB... que no són sinó diferents noms d'un mateix grup d'ultradretans amb lligams al govern i impulsats per diputats autonòmics com Antoni Camps i Ana Maria Aguiló.

Aquest és el cinquè reconeixement que rep l'Assemblea de Docents. Abans reberen el guardó Marta Mata, de l'Associació de Mestres Rosa Sensat; el IV Premi Veu Lliure, del PEN Català; el reconeixement durant els premis 31 d'Octubre al País Valencià; i el Premi Gabriel Alomar, que atorga l'Obra Cultural Balear en la Nit de la Cultura.

L'acte va estar amenitzat per Suite Ensemble, amb el concert “Diàlegs:música popular-música culta”. El grup, format per joves músics, neix amb vocació d’esdevenir un referent en la interpretació de música actual. La vocació de professionalitat guia aquesta nova formació que aposta per la divulgació dels compositors illencs i “clàssics” del segle passat.

L'Auditori d'Alcúdia, al mateix temps, inaugurà l'exposició Calendari de pagesos, 150 anys; una producció del Museu Etnològic de Barcelona, que  en motiu del 150 aniversari recorre diferents pobles.
Més recent Anterior

Formulari de contacte