CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 13-19 d’abril)

“Atendre i entendre és bo per aprendre”. Posau-hi atenció: més de 92 milions de passes per una educació “pública de qualitat i en català” fets per més de 10.000 persones que amb camiseta verda peregrinaren contra la política educativa de Bauzá. Res, ja ho sabem, una misèria!! Pot pensar! Segur que hi deu sobrar un zero!

Regirada tenen la bilis de tant de verd. De fet n’ Estarellas de cada vegada recorda més a n’Shrek, sobretot quan ha sabut que la FAPA de les Pitiüses s’ha afegit a la querella anunciada per FAMPA Menorca i que, les famílies de Mallorca, també!!! Si n’arribarà a sortir de fum per aquelles orelles que semblen embuts quan li arribi la demanda dels pares de Son Macià per la demora de l’escola... uroooo. No, i no sabem com s’ho faran els advocats d’Educació per assumir aquesta feinadaaa!!!

Foc pels queixals treuen els protagonistes del còmic “els tentacles de les tenebres”. El llautó, feia temps que el mostraven pels diaris, pels debats... salar i salar i convertir el català de les Illes en una eina inviable, que només s’empri dins casa perquè haurà perdut el registre formal.

Així ho ha denunciat la Universitat de les Illes que, a més, s’ha oferit per assessorar IB3, alhora que acusa el Govern de malmetre la llengua. Ahhh, i abans que els facin perdre els papers, el comitè d’empresa d’IB3 rebutja, en un comunicat l’ús del salat en els informatius. Que no ho veis, que la sal fa mal a l’organisme? Que la sal, només en el punt just?? Ni d’educació, ni de televisió, ni de salut, ni de cuina!!

No, i tampoc no sabem el perquè d’aquesta “elecció”, ara el Govern paralitza el Decret de símbols emperò, tenen la part forana ben emprenyada: el batle de Sta. Eugènia vol que IB3 gravi el nin que no deixaren sortir amb camiseta verda al programa “això és mel” i un 88% dels alumnes de música de 1r d’ESO de l’IES Binissalem suspèn el TIL...

Quan els tentacles no basten, ens mostren les urpes o les ungles brutes de negre: que si “a una democràcia madura es respecta la voluntat de les urnes”, que si “usar l’article salat dignifica el català de les Balears, que “donar el curs per perdut és dubtar de la qualitat dels mestres”... La truita no la poden capgirar ni amb ajuda d’en Chicote!!

Quan la recepta no és bona, ni ho són els ingredients, el resultat és un remenat immenjable. I ara hi afegeixen un descompte d’hores en les matèries d’art (música, dibuix...) que no fa sinó empobrir la cultura. Aii, que no anam, no anam!!

Però no acabarem amb mal gust de boca, amb salabror, sinó amb l’alegria d’un llibre verd de l’educació. Uep, que no, que no és un llibre de contingut eròtic, que estam primaverals, però no tant!!!
Més recent Anterior

Formulari de contacte