DEBAT per l'escola que volem

Manacor va acollir dissabte el sus al DEBAT tour, una aposta pel diàleg entre tota la comunitat educativa per parlar de l'escola que volem. Una nova eina per debatre la trajectòria i actualitat de l'educació amb múltiples vessants. La plaça Ramon Llull de Manacor va acollir diferents accions lúdiques, entre les quals hi havia la d'escriure en targes idees per a l'escola: més música i una educació diferent, menys alumes per aula, poder opinar sobre el que aprenen, llibres de text gratuïts, educació de qualitat, aprendre a pensar, poder dur símbols, aprendre jugant, beques...
Castellers, xeremiers, ball de bot,animació infantil i uns glosadors completaren les accions lúdiques, amb una punyent Pipiu.


L'auditori de l'escola de música va acollir la taula redona entorn de Quina educació volem, en què es va parlar sobre el present i el futur de l'educació. En resum, l'escola pública està en perill, mal dotada, gestionada i planificada. És necessari posar l'èmfasi en la necessitat de construir una educació que no vagi variant a mesura que canvien els colors polítics. I és necessari, sobretot, que tothom participi al procés de construcció. En aquest sentit, el llibre verd que impulsa la Plataforma Crida és una de les eines possibles, que ha d'acabar amb un compromís per part dels polítics. A més a més, la taula redona i col·loqui posteriors també posaren de relleu una reflexió sobre la duresa d'aquest any i de la perspectiva de l'evolució del moviment social més important dels darrers anys. Al col·loqui hi hagué qui hi intervingué per poder donar les gràcies a la porta d'esperança que s'ha obert amb el moviment per a d'altres reivindicacions contra retallades, estafes i corrupció.
Més recent Anterior

Formulari de contacte