CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 28 de setembre- 4 d’octubre)

Deia al Diario de Mallorca n’Alberto Magro el següent: "Este Govern ha traído confianza y seguridad jurídica". La frase la pronunciaba a finales de 2011 el president Bauzá. Repriman la carcajada: quizá alguien tenga confianza. La seguridad jurídica se ha perdido en cambio en una cascada de sentencias judiciales adversas que en algunos casos prometen inestabilidad legal durante años de recursos y vaivenes procesales. Y no son arenas movedizas de escasa profundidad: los fallos judiciales afectan a los pilares sobre los que pretendía edificar el PP la Presidencia de José Ramón Bauzá”

I és ben clar que una cosa és l’ètica I d’altra, l’estètica. Com d’habitual, aquest Govern menysprea els ciutadans tractant-nos de beneits i pensa que poden embetumar-nos a base d’interpretar, sui generis, les sentències del Tribunal Superior de Justícia i de recomanar als equips directius, soto voce, que apliquin, sí o sí, per imperatiu il·legal Bauzà, el TIL tal i com ells havien decidit unilateralment.

Ja hi som!!! Torna-hi, torna-hi, a enviar notetes que “no aporten cap fonament legal per justificar l'aplicació del TIL, ni tampoc van firmades per ningú, cosa que permet al seu autor evadir les responsabilitats legals que podria tenir desobeir una sentència judicial”. Que no estau empegueïts de tanta misèria i brutor?? Que no se vos cau la cara de vergonya d’intentar fer projectes “per nassos”??

Sra Riera, per començar bé una feina cal ésser clara i no enviar missatges contradictoris. Que no ho veieu que titubejau a la mínima i canviau les versions incorrent en la més pura incoherència?? Començàveu la setmana admetent l’autonomia de centres i acatant que els centres educatius tenen llibertat per decidir si continuen o no aplicant el TIL i l’acabàveu reinterpretant sentències. Ai,ai,ai, que acabareu com en Bosch, na Camps o n’Estarellas, que, a la fi, va presentar la seva dimissió, no sabem si obligada o no!!!

La veritat, quedava molt lleig tenir un personatge assenyalat directament pel Tribunal Superior de Justícia que, aquesta setmana, ha anul·lat l’ordre de selecció d’inspectors d’Educació en comissió de servei. És més, contra aquesta sentència no hi cap recurs ordinari!!! Estira barret!!! Això no té empenaaaaaaa.

No, i na Núria Riera, la dialogant, ha hagut de desfer torts i clar, ha hagut de posar mà a la ferida i mostrar els culpables reals de la inoperància. Sí, sí, sí, amb noms i llinatges. Ha hagut d’estirar les orelles a n’ Isern i arxivar els expedients dels directors de Maó. Resulta que “se sabé que els expedients havien estat congelats durant els darrers set mesos damunt la taula de Bartomeu Isern, a qui es llevà immediatament la instrucció, tot i que ara es manté en l'organigrama de la Conselleria d'Educació.” Això darrer no ho acabem de veure clar. Si és tan incompetent com ha demostrat fins a la data, per què no els feis fora? És per què el seu germà és batle de Bunyola?? Deveu favors??

No, i d’ara en endavant, demanaríem un poc de respecte per a tota la comunitat educativa ja que, tota aquesta genteta se va esplaiar penjant twits sobre si els docents érem gent malfeinera i sense reciclar, que ens haurien de fer exàmens de bell nou. Nosaltres demanam, com a compensació de l’ultratge, que pengin la seva competència en anglès i els cursos de reciclatge que tenen Estarellas i Isern. Donau la cara i mostrau-los!! Vosaltres sí que necessitau passar un examen, però de consciència. No, i no vos bastarà passar un roser sencer per exculpar tanta mala fe, displicència i males arts!! Arruix, arruix!!

Canvis i més canvis: Núria Riera ha presentant avui la reestructuració de la Conselleria d'Educació, que converteix Miquel Deyà en l'home fort del departament. Deyà assumeix una Direcció General d'Educació, Universitat i Recerca, una mena de macrodirecció general que substituiria la Secretaria Autonòmica de Guillem Estarellas.

Toni Vera passa a ser director general de Cultura i Patrimoni Històric i Cultural. L'Institut d'Estudis Baleàrics desapareix i les seves funcions són assumides per aquesta direcció general.”

La que no sembla disposada a canviar és na Mabel Cabrer, la majora del PP, qui ha assegurat que “els nins de les Illes mereixen fugir de la immersió lingüística”. Però d’on surt aquesta, ara?? No té ni idea del que vol la gent de les Illes. Sra Cabrer, la gent d’aquí vol transmetre el català a les seves generacions posteriors i vol que s’estimi i tengui la mateixa consideració que el castellà. Sí, sí que en volem, d’immersió!!

Ahh, i compartesqui o no les resolucions del Tribunal Superior de Justícia, recordi que “la suspensió cautelar del TIL per part del TSJIB no ha provocat cap "buit legal", sinó que hi ha normativa a bastament per sustentar els projectes lingüístics dels centres. "Es manté la legislació vigent, és a dir, a més de l'Estatut d'Autonomia i la Llei de normalització lingüística, l'anomenat Decret de Mínims", segons la declaració conjunta que ha emès avui el Grup de Treball Unitari (GTU), que agrupa catorze entitats de la comunitat educativa, entre docents, sindicats, directors, famílies i inspectors.”

Vostès i diaris com el Mundo ho veuen de la manera següent:”La organización asamblearia está maquinando una fórmula para imponer el catalán en las aulas y ha centrado la presión en los directores de los centros educativos públicos.” Imposar el que és per dret propi i per natura?? Som de les Illes i tenim una llengua pròpia que hem de cuidar i fer créixer perquè desarrelats, com vosaltres, no ens la malmeneu. Basta ja de menysprear la nostra cultura i les nostres tradicions!!
En qualsevol cas ja sabeu que El TSJIB dóna deu dies a la Conselleria per publicar la suspensió del TIL al BOIB. Venga, que ja és hora d’enterrar el moix atropellat a les “autovies de l’educació” que tant havíeu promès. Arria, ja!!
El monòleg que heu encetat no s’acaba d’entendre. Explicau-vos bé i començau a resoldre els 10 punts presentats per l’Assemblea de Docents i els sindicats. Que aquesta autovia vostra és un camí de carro de l’època medieval.

Més recent Anterior

Formulari de contacte