MÉS D'UN CENTENAR DE CENTRES JA S'HAN ALLIBERAT OFICIALMENT DEL TIL

El fracàs del projecte estrella en matèria educativa del Govern Bauzà va cristal·litzant i cada vegada és més visible. Al rebuig inicial per part de la comunitat educativa i per part dels claustres s'ha sumat el refús del TSJIB per incompliment de la legalitat. Ara, el que es veu és que cada vegada són més els claustres que desterren el TIL de les escoles, instituts i dels seus documents rectors.

En un primer moment, després de les accions judicials contra el TIL, el Govern i la nova consellera d'educació, van tractar de confondre a la societat amb la idea que el TIL havia de seguir aplicant-se amb normalitat. Però des de la comunitat educativa vam reaccionar amb decisió i celeritat. Fa dues setmanes, en una Assemblea de Docents d'urgència es va acordar que els centres iniciassin un procés per treure el TIL dels seus projectes lingüístics. A més, en reunions posteriors, s'ha vist que hi ha una confluència amb la resta d'entitats de la comunitat educativa en aquesta mateixa línia de treball.

Resultat d'això tenim que avui podem anunciar que ja són 104 centres els que han pogut reunir el seus claustres per aprovar projectes lingüístics absents de cap rastre del TIL, alhora que s'obre la porta a la ratificació d'aquest fet per part de les famílies. El Govern i la Conselleria d'Educació fa estona que van perdre la seva autoritat en matèria educativa i els centres han vist un bon moment per exercir la seva autonomia des de criteris pedagògics i educatius.

El passat cap de setmana anunciàvem els primers 25 centres que havien pres aquest camí. Avui comunicam que ja són un centenar. L'efecte de bolla de neu és evident i durant la setmana vinent esperam que el nombre creixi, ja que els centres estan fent el procés amb consens i calma, però amb molta determinació.

Mentrestant, la Consellera d'Educació continua sense fer-se càrrec de la situació i continua recomanant en les reunions amb les AMIPA i els equips directius l'aplicació del TIL. Una altra mostra de la manca de sensibilitat per resoldre un conflicte que només finalitzarà amb un acord entre la Conselleria i els comitès de vaga.

Per la nostra part, volem recordar la importància de la participació de les famílies en aquest procés de reformulació dels projectes lingüístics. A la darrera assemblea acordàrem que qualsevol canvi en els projectes s'havia de ratificar per les famílies, posant èmfasi en la participació de tota la comunitat educativa, participació fortament retallada per la LOMQE.

Com a docents, ara que el TIL és mort i pel camí de ser esborrat dels nostres centres, ens trobam en un bon moment per desenvolupar dues línies de treball: definir quin és el model d'educació que volem per les nostres escoles i instituts, i recordar que la nostra vaga és per 10 punts. Així les coses, encara queda molts d'assumptes per resoldre.

Llistat de centres que han acordat nous projectes lingüístics propis i sense TIL:

77 CEIP's: Gabriel Comes i Ribes (Esporles), Jaume III (Llucmajor), Escola Nova (Porreres), Es Canyar (Manacor), Rafal Vell, Marian Aguiló (Palma), Miquel Costa i Llobera (Pòrtol), Sant Jordi, Mestre Guillem Galmès (Sant Llorenç), Pare Bartomeu Pou (Algaida), Ses Comes (Porto Cristo), Miquel Duran i Saurina (Inca), Urgell (Eivissa), Es Pratet/Joveria (Eivissa), Mare de Deu del Carme (Maó), Nadal Campaner Arrom (Costitx), Son Anglada (Palma), Llevant (Inca), Son Oliva (Palma), Duran-Estrany (Llubí), Puig de na Fàtima (Puigpunyent), s'Algar (Llucmajor), Robines (Binissalem), Rafal Nou (Palma), Aina Moll (Palma), Guillem Ballester i Cerdó (Muro), Vialfàs(Sa Pobla), Camilo José Cela (Palma), Simó Ballester (Manacor), Binissalem, Son Ferriol, Blai Bonet (Santanyí), Antònia Alzina (Lloret), Es Putxet (Selva), Jesús (Santa Eulària/ Eivissa), Es Puig (Lloseta), EEI Sa Graduada (Manacor), Es Puig (Sóller), Mestre Colom (Bunyola), Jaume Vidal (Manacor), Ariany, Balansat (Eivissa), Gabriel Vallseca (Palma), Escola Graduada (Palma), Juníper Serra (Petra), Son Juny (Sant Joan), Molí d'en Xema (Manacor), Sant Bartomeu (Alaró), Norai (Port d'Alcúdia), Miquel Capllonch (Port Pollença), Badies (Llucmajor), Bartomeu Ordines (Consell), Mare de Déu de la Consolació (s'Alqueria Blanca), Ses Cases Noves (Pont d'Inca), Melcior Rosselló (Santa Maria), Mitjà de Mar (Porto Cristo), Col·legi Pedro Poveda (Palma), Col·legi Sant Salvador (Artà), Montaura (Mancor de la Vall), Sant Jordi (Eivissa), Els Molins (Búger), Es Pont (Palma), Joan Veny i Clar (Campos), Miquel Costa i Llobera (Pollença), Maria de la Salut, Na Caragol (Artà), EEI Paula Torres (Palma), Col·legi Mata de Jonc (Palma), Col·legi Pius XII (Palma), Santa Agnès (Eivissa), Son Verí (Manacor), Pràctiques (Palma), s'Algar (Portocolom), Santa Catalina (Palma) Sant Francesc d'Asís (Manacor), Felip Bauçà (Palma) i Gaspar Sabater (Palmanyola).

27 IES's: Baltasar Porcel (Andratx), Porreres, Marratxí, Antoni Maura (Palma), Madina Mayurqa (Palma), Josep Font i Trias (Esporles), Albuhaira (Muro), Manacor, Llorenç Garcias i Font (Artà), Berenguer d'Anoia (Inca), Son Pacs (Palma), Sa Blanca Dona (Eivissa), Damià Huguet (Campos), Sant Agustí (Eivissa), Guillem Cifre de Colonya (Pollença), La Ribera (Can Pastilla), Ramon Llull (Palma), Binissalem, Santanyí, M A Cardona (Ciutadella), Guillem Colom Casesnovas (Sóller), Santa Margalida, Juníper Serra (Palma), Son Ferrer (Calvià), Josep Maria Llompart (Palma), Mossèn Alcover (Manacor), Felanitx.








Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents
Més recent Anterior

Formulari de contacte