UNA POSSIBLE INCORPORACIÓ DE L'INTERI «AMIC» DEMÀ A L'IES CAP DE LLEVANT CONSUMARIA UNA NOVA IRREGULARITAT PER PART DE LA CONSELLERIA

Fa un mes que l'IES Cap de Llevant de Ciutadella esperen un professor d'Educació Física. L'Assemblea de Docents d'aquest institut considera intolerables les actuacions de Xesca Ramis, cap del SOIB, i de la consellera Riera i n'exigeixen la dimissió. Alhora, des de l'Assemblea deim que la Conselleria polititza la gestió de la llista d'interins. I també que és responsabilitat absoluta de membres del Govern l'actual situació inestable d'aquest treballador i els perjudicis que en pateixen els alumnes de l'institut

Les accions i les declaracions que s'estan donant per resoldre els dubtes sembrats arran de les acusacions llançades per Miquel Deyà contra la consellera d'Educació, Núria Riera, i contra la cap del SOIB, Francesca Ramis, ens pareixen del tot insuficients. Pareix que de nou l'estratègia a seguir per aquest Govern és deixar passar temps per tal que tot s'esborri de les nostres memòries.

Però la gravetat dels fets consumats pot empitjorar: Voler pintar aquesta història com una sol·licitud de comissió de serveis no autoritzada no té credibilitat.

Fa més d'una setmana que es va demanar a una persona -el col·laborador polític de la cap del SOIB- que s'incorporàs a una plaça de professor a l'IES Cap de Llevant de Maó i aquesta plaça el dia d'avui no ha estat coberta. Ara s'especula que després de l'enrenou aquesta persona s'incorporarà demà al lloc de feina a Menorca. Si aquest fet es produeix, des de la Conselleria d'Educació hauran d'explicar amb pèls i senyals a què es deu. Els mestres i professors en espera a la borsa d'interins de la Conselleria saben que tenen dos dies per prendre possessió de la seva plaça des què són cridats. Si no ho fan així, queden exclosos automàticament de les llistes. Per tant, la incorporació d'aquesta persona a la plantilla de l'IES Cap de Llevant seria entesa com la consumació d'una nova irregularitat per part d'aquesta Conselleria, ja que hauria tengut un termini extraordinari per ser qui és i hauria exemplificat un nou cas de politització de les llistes d'interins.

D'altra banda, mentre hi ha càrrecs públics que han intentat abusar de les seves funcions, a l'IES Cap de Llevant fa més d'un mes que estan sense un professor d'educació física. Però per als alts càrrecs del Govern això és un tema secundari.

Resulta intolerable que, després de l'espectacle que s'ha muntat, i amb el ressò que ha tengut als mitjans de comunicació, encara ningú hagi passat pels jutjats a posar una denúncia ni s'hagi pres cap mesura. Tampoc la Conselleria ha tengut valor d'anunciar mesures d'urgència per fer transparent l'adjudicació d'interins i per resoldre els dubtes sobre les diferents places adjudicades de manera qüestionable aquest curs tal com denuncia l'associació de docents interins IDEA.

Una vegada més, la Conselleria queda sola i aïllada davant les crítiques de tots els sectors de la comunitat educativa. Alguna cosa no deu anar bé, senyora Riera.

Els companys de l'Assemblea de l'IES Cap de Llevant, de Ciutadella rebutgen enèrgicament la manipulació de la Conselleria en aquest comunicat:

«L'assemblea de docents de l’IES Cap de Llevant vol denunciar de la forma més contundent possible els fets relacionats amb el professor que havia de cobrir la baixa d’un dels nostres companys.

Segons ha denunciat Miquel Deyà (Director general d’Educació, Personal Docent, Universitats i Investigació), la baixa no ha estat coberta perquè va rebre pressions per part de Xesca Ramis (Directora del SOIB) i Núria Riera (consellera d’Educació de les IB) per atorgar-li una comissió de serveis amb objectius extraeducatius (aquest professor substitut anirà de número tres a la llista que encapçala Xesca Ramis a Lloseta).

Aquest fet i la manca de reacció dels implicats (de moment no hi ha notícies de que cap de les dues acusades per Deyà hagin anat al jutjats a presentar una querella per injúries) , només ve a confirmar el que venim denunciant: la manca de transparència, les maneres imposades, obertures d’expedients arbitraris... la concepció patrimonial que els nostres governants tenen dels llocs que ocupen, saltant-se les normes quan ho consideren oportú. Ningú hauria d’oblidar que aquesta gent són servidors dels ciutadans.

Les conseqüències negatives d’aquestes maneres d’actuar dels nostres governants són moltes i d’uns efectes devastadors per al bon funcionament de la nostra societat i de les seves institucions. Conseqüències que costarà molt de temps i esforç superar.

Els fets denunciats, com hem dit, són una mostra més de les pitjors pràctiques per part de la nostra classe política. En aquests cas concret, els directament afectats són els nostres alumnes que porten més d’un mes sense professor d’Educació Física... això sí que és perdre classes (de moment més de deu hores per grup).

Avui matí, una vegada els fets han estat públics, sembla que el centre ha rebut la confirmació que el professor substitut s’incorporarà demà a la seva tasca docent.

Considerem que aquest tipus d’actuacions, són intolerables i per açò exigim la dimissió de Xesca Ramis (cap del SOIB) , Nuria Riera (Consellera d’educació ) i el darrer responsable del Govern, José Ramón Bauzà.

Assemblea de docents de l’IES Cap de Llevant»



Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents
Més recent Anterior

Formulari de contacte