CLASSES DE REPÀS ( hemeroteca de l’1 al 7 de desembre)


Cada setmana, docents i amics de la docència de qualitat i en català, feim una repassada a les pífies de la Conselleria i, normalment, no donam a l’abast. Aquesta setmana passada no n’és una excepció: dilluns passat s’encetava amb l’esfondrament del sostre del CEIP La Soledat de Palma, concretament, de l’aula de 6è de primària, sort que no hi eren en el moment de l’esbucada!!!

La directora del centre va assegurar que les obres del centre s’havien de fer l’estiu passat però només arreglaren una part del sostre i ara tenen goteres arreu. Ohhh, de cada vegada la incompetència de l’IBISEC és més pregona. Que no ho creis?? Idò sabeu què va dir-ne l’arquitecte: “si cau una placa no matarà a ningú”.Urooooo, estira barret, quanta sensibilitat i precaució!!

El centre va demanar a l'Ibisec que certificàs per escrit les paraules i davant la negativa de l'Administració varen optar per no trepitjar la primera planta i per tant, per reubicar tots els nins a la planta baixa. El Claustre del CEIP prengué aquesta decisió per seguretat i dimecres passat, a les 8.50 hores del matí, van convocar les famílies per explicar-los la situació.

Què va passar?? Que, na Núria, la dialogant, es dignà a visitar l’escola i els garantí aules prefabricades i quatre mesos d'obres en períodes escolar per evitar nous ensurts amb la coberta., després que els docents es negassin a fer classe a la primera planta. I per tranquil·litzar la comunitat educativa prometé un informe per escrit com reclamava el Claustre.

Tanta diligència deu venir pel fet que a també a Inca docents i infants fan feina amb problemes estructurals de sostre, és a dir, de goteres: al CEIP Miquel Duran i Saurina, que des de la inauguració pateix problemes de goteres, calefacció i d’altres mals menors que han subsanat els pares mitjançant la celebració de “jornades de millora del centre”. Us imaginau una jornada d’aquestes als despatxos d’Educació??? Venga, tothom a tapar forats i a pintar parets!!! Ha,ha,ha,ha... quina barra tenen tots plegats!!!

Però això no acaba aquí! Resulta que la Conselleria no preveu actuar a curt termini perquè hi ha un litigi de per mig amb la constructora i fins que no hi hagi sentència no faran obres d’infraestructura...Com vos quedau? Bocabadats, no?

De moment, per acabar amb el tema d’Inca, volem informar-vos que més de 60 infants han quedat sense plaça en aquesta localitat el curs 2014-15 i han de traslladar-se a pobles de veïnat. I ara què? Heu empal·lidit imaginant que sou d’Inca i heu d’escolaritzar a Lloseta?? Idò sí, amb aquests incompetents hem de lidiar cada curs...

Mentre Tresoreria dóna ordre de pagar un terç del que deuen als centres perquè puguin encendre calefaccions i pagar paper de wc, fotocòpies, aigua, llum, telèfon, etc, neguen manca de liquiditat...idò, si hi ha doblers, com és que no han expel·lit cap títol oficial ni d’FP, ni de Batxillerat, des de 2007, tal i com ha denunciat MES?? Què fan amb l’import de les taxes oficials que han pagat els alumnes des de 2007 a 2014?? L’explicació que han donat, una altra vegada, és a conseqüència d’una “mala gestió”. Se veu que tots els incompetents se concentren a l’entorn de la Conselleria d’Educació!!! De fet, hi ha docents de la concertada que no han cobrat des de l’inici de curs. Qui de l’equip d’en Bauzà o na Riera fa feina de franc, sense sou a canvi??

Parlant d’incompetència, la gran denúncia de la setmana, destapada per Diario de Mallorca, afecta directament la consellera Riera i la cap del Servei d’Ocupació del Govern, Xisca Ramis. Ambdues capitosts sol·licitaren de Miquel Deyà, director general d’Educació, Personal Docent i Universitats, un trasllat irregular d’un interí. Pretenien, segons Deyà, que ignoràs la llista d’interins i que el traslladessin de Menorca a Mallorca per poder comptar amb ell a la campanya electoral de Xisca Ramis a Lloseta!!!

Un trasllat al pur estil feudal i mallorquí botifarra!!! Quin oiot. Tanmateix no ens cansarem de denunciar, ni els Interins Docents en Acció, la manca de transparència del procés d’adjudicació de places públiques. Si féssim una llista d’irregularitats amb testimonis presencials, moltes de persones, com en Domingo, na Carmen Haces, etc, haurien de donar moltes d’explicacions (enguany mateix sortí en premsa el suposat tracte de favor del fill de n’Haces, revisau les classes i ho trobareu!!)

A Europa s’estirarien el cambuix!! Fa un temps, a IB3, un historiador explicava per què la camorra no s’instal·la mai a les Illes... idò perquè hi ha més màfia feudal que allà, ha,ha,ha,ha!!! Administració corrupta a les Illes?? Però si no hi ha cap cas obert?? Si els jutjats estan avorrits de poca feina!!, hi,hi,hi,hi

Què ha dit la Consellera sobre l’acusació de Miquel Deyà? Idò que és “rotundament fals”, que la gent que la coneix de bon de veres sap que això no ho faria mai...suposam que amb això diu que en Deyà és un mentider, vaja que tenia al capdavant de la Direcció General un senyor que menteix per deixar-la malament... molt infantil, no? Tant que la FAPA ja n’ha demanat la dimissió per considerar-la una interlocutora no vàlida... vos sona això??

També n’ha demanat la dimissió el UOB (que s’estrena -juntament amb Alternativa- com a sindicat d’ensenyament) "per la gravetat dels motius de la renúncia del director general d'Educació, Miquel Deyà i per irregularitats en la gestió dels recursos humans". Òbviament, l’Assemblea de Docents ja havia emès un comunicat en què demanam explicacions perquè no pot ésser aquest desgavell constant i aquesta manca de professionalitat i de transparència.

No podem acabar la repassada sense recordar-vos que, aquesta setmana, hem demanat la destitució del director general de Planificació i Infraestructures Educatives, Bartomeu Isern i del cap de la Inspecció Educativa, Francisco Garcia Moles, un cop arxivat l’expedient obert a Jaume March, director de l’IES Marratxí, que ha hagut de tornar a sentir vilipendis de boca de la família de l’exalumna, una família que, a dia d’avui, encara no ha felicitat els professors que prepararen la filla des de 1r d’ESO a 1r de batxillerat i que ha tret una de les millors notes de la selectivitat...”es de bien nacido, ser agradecido”...
Més recent Anterior

Formulari de contacte