L'ASSEMBLEA DE DOCENTS DEMANA LA DIMISSIÓ DE LA CONSELLERA RIERA A CAUSA DE LES MENTIDES REITERADES I LA POLITITZACIÓ DE LA LLISTA D'INTERINS

La deriva del cas de l'interí destinat a Menorca -que s'ha incorporat avui a l'IES Cap de Llevant-, posa en evidència les misèries de la Conselleria. D'entrada, la consellera Riera ha estat incapaç de donar arguments creïbles a la comunitat educativa i, a més, encara l'han trobada amb mentides reiterades

Des de l'Assemblea de Docents consideram molt greu el tracte de favor per motius polítics d'un interí, que s'ha incorporat al lloc de treball fora del termini estricte que marca la llei i que afecta a tothom per igual. De fet, al mateix centre que fa més d'un mes que esperen el substitut han rebut l'interí amb la imatge que veieu en què l'assemblea de centre demana la dimissió del president Bauçà.

Per un altre costat, encara és més greu que la consellera redundi en els errors de la Conselleria durant aquesta legislatura, és a dir, que usi la mentida com a eina de defensa. Avui s'ha posat en evidència que la Conselleria havia volgut contractar com a assessor tècnic docent el professor interí de nul·la experiència per poder-lo instrumentalitzar políticament en benefici de la candidata del PP de Lloseta, just l'endemà de la dimissió de Miquel Deyà. Aquest fet destapa que la conselleria ha mentit reiteradament durant la darrera setmana: 1.- ha reconegut que demanà el canvi de plaça del professor interí a Deyà, després de desmentir-ho. 2.- es va sol·licitar l'interí, figura, dimecres passat com a assessor docent per a la Conselleria, i així afavorir que sigui a Mallorca durant la campanya electoral. És curiós, però, que la nota no es registrà fins divendres, l'endemà de la dimissió de l'exdirector general Deyà i després que expiràs el termini perquè el docent s'incorporàs al lloc de treball. 3.- Aquests arguments demostren que la Llei de transparència que el Govern vol impulsar són una mentida absoluta, un cop demostrada l'opacitat de la gestió de la Conselleria d'Educació.

Per tant, des de l'Assemblea de Docents consideram que la mentida continuada d'un càrrec públic i la politització de la llista d'interins no és de rebut i no es pot consentir. Amb aquestes actuacions ha deixat de tenir la credibilitat necessària per dirigir una conselleria tan delicada en el context actual, ja que en menys de tres mesos s'ha guanyat la desconfiança de la comunitat educativa.
Més recent Anterior

Formulari de contacte