CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 15-31 de març de 2015)



A punt de vacances de Pasqua, qui no ha hagut de fer dissabte a ca seva? Fins aquí, tot normal. El que és del tot inaudit és que les famílies d’una escola, en aquest cas, la de Son Ferrer, hagin hagut de treure bates, davantals i tots els estris de neteja necessaris per poder deixar l’escola com cal, donar una maneta de pintura, decorar les aules...Fortíssim, no? De fet, qualcú s’imagina na Riera pinzell en mà redecorant el seu despatx? Urooo, si hi estaria ben polida!! Ha,ha,ha. D’això en deim riure per no plorar.

Mentrestant les famílies del CEIP pintor Joan Miró continuen concentrant-se per denunciar les deficiències del centre: parets en mal estat, òxid, banys inutilitzats... Tenien la intenció de tallar el carrer però només obtingueren permís per concentrar-se!!! Oooohhhh, sembla que la “llei mordassa” vol arribar aviat a Educació, clar, massa manis, massa marxes verdes, massa exposicions...massa de tot!! Quanta poreta que fa la llibertat d’expressió i les accions conjuntes !!! Quina diarrea només de pensar en una 2a marxa verda!!! Però, si fins i tot, ens volen prohibir caminar!!!

La docta consellera Riera ja ens ho ha explicat a propòsit de la sentència sobre les encausades: “no és el mateix la llibertat que el llibertinatge”... sí, això mateix deia la família de l’al·lot a qui la secretària pegà una bona clatellada. Ahhh, perdó, que era en defensa pròpia!!!! Si en fan de riure les parts i quarts!!!!

Callar, callar, no és el que fan els pares i les mares del CEIP Norai, que han sortit al carrer per paralitzar la instal·lació d’un cable nou d’alta tensió que passi per l’escola ja que temem l’efecte negatiu dels camps electromagnètics en la salut dels seus fills... Evidentment, que la conselleria no pensa fer-hi res: tot això és obra de quatre exaltats, que això està controladíssim!!! Això és cercar na Maria per la cuina...

Parlant de cuina i, a pesar que els docents, col·lectiu de risc en malalties de contagi, no haguem passat per revisions mèdiques des de 2007, Santiago Herrera, alumne de l’IES Juníper Serra, ha estat finalista del concurs “promeses de l’alta cuina”!!! Enhorabona. Sort que el professorat d’un cicle formatiu en contacte permanent amb el menjar deu cuidar-se pel seu compte que, si no...

Com acaba d’explicar Save the children, les Illes són un exemple d’ineficàcia en política educativa... bahhh, qui són aquests?? Quin nom tenen que no els entenem?? Que han d’anar a dir de la nostra educació??? Idò sí, com ha advertit el director, Andrés Conde, després d’analitzar catorze indicadors com temps de permanència a l’escola, servei de menjador, qualitat de les infraestructures, accés a internet a les aules, taxa d’abandonament escolar... nosaltres, els totpoderosos illencs som a la cua de la qualitat educativa!!! Tant és així que “el nombre de graduats en Educació Secundària Obligatòria (ESO) es va situar a Balears en el 66,2% de la població amb l'edat per finalitzar aquest nivell educatiu (15 anys) en el curs 2012-2013, per sota del percentatge de l'àmbit estatal, que va assolir el 75,4%”... Les Illes van bé, l’educació, també. Aquest és mantra que s’autoimposa un govern, el nostre, per evitar entrar en qüestions de base com el fet que hi ha ajuntaments, com el d’Inca, que han hagut de decidir subvencionar llibres i material escolar per a famílies necessitades... Saps que va de bé passar la pilota a un altre i que te llevin les puces del damunt!!!


Tanmateix el que malament comença, malament acaba i la manca de consens, com en el cas de la directiva imposada a l’IES Sineu ha fet aigües... serà, com en el TILTÀNIC un avís d’esfondrament?


Hem arribat a un final de legislatura que ha actuat d’esquena a les necessitats de tota la comunitat educativa i, malgrat l’esgotament, encara ens queden forces per continuar denunciat tot el que s’interposa entre una bona educació pública i un nyerro!! Gràcies a tots els qui us concentràreu, a pesar de la pluja, davant del Consolat de la Mar!! 
Més recent Anterior

Formulari de contacte