L'Assemblea de Docents promourà el boicot a les proves LOMCE de 3r de primària del mes de maig

L'Assemblea de Docents de Mallorca celebrada avui dijous dia 16 d'abril a l'IES Sineu ha servit per informar i repassar les qüestions que afecten les pròximes mobilitzacions, així com per a posar a debat alguns dels temes que les docents tenen sobre la taula.

La Marxa per l'Educació ha ocupat un lloc central en aquesta assemblea, en la qual s'ha informat que ja es disposa de tots els permisos i autoritzacions i del fet que tant les inscripcions com el voluntariat van al mateix ritme de l'any passat. Aprofitam aquestes línies per recordar que el sentit de fer la inscripció rau en què aquesta facilita l'organització de l'esdeveniment.

A la reunió també se n'ha informat i animat als companys i companyes a participar del Lipdub de la Plataforma Lema «Estima Mallorca» que es realitzarà el diumenge vinent dia 19 i, en el qual, els docents participarem en el tram dedicat a l'educació.

Seguint en el capítol de mobilitzacions, en aquest cas als centres, a l'assemblea s'han mostrat els primers documents que arriben dels centres dins la campanya de denúncia «I tú que has perdut amb el govern Bauzá». Alguns d'aquests documents ja han estat difosos als nostres perfils de les xarxes socials o al nostre canal de youtube.

Però més enllà de les informacions, un dels temes que ha suscitat més debat i que ha ocupat bona part de l'Assemblea ha estat la proposta de denúncia i boicot actiu de les proves LOMCE que enguany es faran a l'alumnat de 3r de primària els dies 19 i 20 de maig. L'Assemblea ha mostrat la seva voluntat d'informar les famílies i de fomentar la denúncia d'aquestes proves perquè són uns exàmens que no cerquen la millora del sistema educatiu, sinó tan sols classificar l'alumnat i establir un rànquing de centres. En aquest sentit, ja hi ha comunitats autònomes que no aplicaran les proves i en altres comunitats ja s'han iniciat moviments de boicot i protesta. D'altra banda, ha quedat ben clar que una acció com aquesta s'ha de fer des del treball en comú amb les famílies. Així, durant les pròximes setmanes es faran els contactes pertinents i s'acabaran de dissenyar els materials i les propostes de la campanya.

A continuació d'aquest punt, s'ha debatut la possibilitat de realitzar alguna jornada de vaga en el que queda de curs, ja que la LOMCE està mostrant la seva pitjor cara en els darrers mesos, a la vegada que s'ha valorat que, en any i mig, no s'ha resolt cap dels problemes que estan a la taula reivindicativa dels docents. Aquest assumpte queda obert i es decidirà en properes assemblees.

Per últim, l'assemblea ha abordat la qüestió del Pacte Educatiu. Tot i que aquest encara no ha pogut ser valorat per una majoria de centres, ara mateix es pot dir que l'Assemblea de Docents de Mallorca està en procés de ratificació del document -avui s'ha acordat el procés a seguir per dir si el ratificam o no- i que sense cap dubte es podrà complir el calendari acordat amb la resta d'entitats d'Illes per un Pacte.
Més recent Anterior

Formulari de contacte