L'Assemblea de Docents reitera la seva acció d'oposició als nous horaris LOMCE

L'Assemblea de Docents de Mallorca que ha tengut lloc avui a l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca ha estat marcada pel consens. De la reunió, cal destacar la decisió de continuar amb la campanya de votació contrària als nous horaris LOMCE als centres. Aquests horaris representen una doble retallada de personal: En un context de retallades de plantilla ara veiem com més professorat perdrà la seva plaça o mitja jornada d'aquesta. Volem destacar que aquest assumpte és especialment sagnant en els claustres dels centres concertats on la gent que perd la feina no veu alternatives. A més, els currículums i les ordres que imposen aquests horaris, reforcen i confirmen l'augment de ràtios als nostres instituts. Així tornen a xerrar de 30+10% d'alumnes per aula enlloc de tendir cap als 25 que teníem abans, just ara que diuen que hem sortit de la crisi econòmica.
També a l'assemblea s'ha anunciat que el claustre de l'IES Guillem Cifre -que havia votat sí als nous horaris- ha convocat una nova votació en la qual el NO ha sortit guanyador per una àmplia majoria. Amb aquesta notícia veiem com, a poc a poc, augmenta el nombre de centres que rebutgen les polítiques de fets consumats, produint-se una nova situació de desgovern en matèria educativa. Per això mateix, demanam a la consellera Núria Riera que hi pensi i que desfaci aquesta situació ajornant l'aplicació de la LOMQE pel curs vinent.

De qualsevol manera, si aquesta Conselleria continua la seva política de desmuntatge de tota resta de qualitat al sistema educatiu, el que està clar és que això acabarà aviat. Els anuncis, en matèria educativa, dels partits que estan pactant el nou govern són molt positius i confiam en què aviat seran capaços d'anunciar mesures concretes per assegurar que el curs vinent no s'aplica la LOMCE a secundària i batxillerat, donant així tranquil·litat a docents, famílies i equips directius.

Un altre assumpte que volem destacar de l'Assemblea d'avui és el suport que hem acordat com a Assemblea de Docents cap a la vaga indefinida dels treballadors de Movistar. Aquest col·lectiu de treballadors està donant una lliçó de dignitat amb una vaga indefinida de més de 60 dies per tres reivindicacions bàsiques: dues jornades de descans setmanals, un màxim de 8 hores de feina i un salari digne. Aquestes són reivindicacions pròpies del segle XIX que s'estan tornant a reivindicar en 2015. La solidaritat econòmica amb aquest col·lectiu de treballadors es concretarà durant la propera setmana després d'una campanya informativa als centres.


Més recent Anterior

Formulari de contacte