Demà comença la votació sobre la proposta de l'acord global de la Conselleria d'Educació


UNA VOTACIÓ SOBRE L'ACORD, NO SOBRE LA VAGA

Demà comença el procés de votació per valorar la proposta d'acord global de la Conselleria d'Educació. Aquesta consulta no demana per la vaga indefinida, com en algun moment han informat alguns mitjans de comunicació. La pregunta, al voltant de la proposta d'acord és ben clara: «Aproves la darrera proposta d'acord de la Conselleria?»

Per això des del comitè de vaga volem remarcar alguns dels aspectes que consideram importants respecte a aquesta consulta.
Consideram que amb més de 72 centres ja confirmats on es posaran urnes per a les votacions, aquesta torna a ser una mostra de mobilització dels docents que, si alguna cosa hem après en aquesta lluita és que no volem que es decideixin les qüestions importants sense que se'ns consulti com a treballadors. No acceptam pactes de saló. La democràcia és participació continuada, no una vegada cada quatre anys.

Aquesta consulta és sobre si els i les docents de les Illes Balears consideram l'acord firmat pel comitè de vaga sindical, i avalat per poc més de la meitat de la mesa sectorial, és l'ACORD al que aspiràvem en cada un dels moments de la nostra lluita. Si consideram que aquest nou govern ens ha posat davant el millor dels acords a què teníem dret, o si per contra ens hem vist decebuts.

NO és una consulta sobre la convocatòria de vaga. L'Assemblea, i per delegació el comitè de vaga, sempre ha actuat amb serenor i encert en totes les seves accions i propostes. Que ningú frissi i vegi en aquesta consulta el que no és. Les decisions es prenen col·lectivament, i és per això, que cap crida a la vaga ni cap mobilització que hem fet ha fracassat. Per tant, amb posterioritat a la consulta també haurem de prendre les decisions que corresponguin, d'acord amb el moment i el pensament de cada un dels centres i dels treballadors. Però ara cal actuar amb responsabilitat i respondre a la pregunta sobre si l'acord es dóna per bo, o si feim saber al govern que no és el que esperàvem, sense que la convocatòria de vaga hagi de pesar en prendre l'elecció corresponent.

No fer-ho així seria tenir por a que es puguin prendre decisions sense la nostra participació directa, pensar en la lògica de les velles pràctiques sindicals. Però l'Assemblea no opera per decisió d'un parell, sinó amb l'aval d'una majoria mobilitzada. La millor mostra és aquesta consulta que feim tot i el pronunciament previ de les assemblees obertes que s'han celebrat.

Dimecres o dijous anau a votar, però feu-ho des de la responsabilitat. Procurau informar-vos, llegir els documents que s'han publicat. Llegiu la proposta de la conselleria, la nostra comparativa, la proposta d'acord que vam enviar a la conselleria i que mai ens van contestar... Tot ho trobareu al nostre blog http://assembleadocentsib.blogspot.com.es. A més, és important anar a votar perquè tenir una alta participació ja serà un altre triomf com a col·lectiu i una nova mostra de cara a la societat.

De qualsevol manera, les persones que no hagin pogut votar al seu centre, ho podran fer dijous horabaixa a l'urna que s'habilitarà a l'IES Binissalem.

Més recent Anterior

Formulari de contacte