S'acaba la impunitat per Joana Maria Camps

L'exconsellera declararà com a imputada per malbaratament de fons públics el 16 de novembre

Com a conseqüència de la resolució de l'Audiència Provincial de Palma, a instàncies de l'Assemblea de Docents, ara comença el recorregut judicial de la querella per malbaratament de fons públics interposada el dia 22 de juliol de 2015 contra qui fou Consellera d'Educació, Cultura i Universitat del Govern de les Illes Balears presidit per José Ramón Bauzá, la Sra. Joana Maria Camps Bosch, i que el passat 3 de setembre l'Audència va admetre a tràmit.

L'assumpte es remunta al mes de maig de 2014 quan, arran d'una informació publicada a un mitjà de comunicació, s'interposà denúncia contra Joana Maria Camps davant Fiscalia. La denúncia es basava amb la presumpta utilització de fons públics, en desplaçaments a Menorca fora de les funcions com a Consellera. La Sra. Camps s'emparava en l'exercici del seu càrrec, per costejar continus viatges a Menorca, quan recordem que ja percebia un complement anual de 22 000 € per compensar la residència a la seva illa natal. En data 3 de juny de 2014 el Fiscal Superior, Sr. Bartolomé Barceló Oliver, decretà l'arxiu de la denúncia en considerar “no quedar acreditado que los hechos denunciados sean constitutivos de infracción penal”.

En resposta a l'arxivament inicial de Fiscalia, l'Assemblea interposà querella davant del Jutjat en data 12 de setembre de 2014 i aquesta fou novament arxivada sense cap investigació per la Magistrada del Jutjat d'Instrucció núm.4 de Palma, Sra. Piedad Marín Sánchez. L'Assemblea de Docents va recórrer l'arxiu judicial per Recurs de Reforma en data 15 d'octubre de 2014, que va ser desestimat per la mateixa Magistrada el dia 12 de desembre de 2014. Convençuts que els fets publicats necessitaven ser objecte d'investigació per aclarir-los, es va recórrer en apel·lació a l'Audiència de Palma i allà, finalment, s'admeté per Interlocutòria de 22 de juliol de 2015 la necessitat d'investigar ja que, segons afirma la Sala, “llama la atención que en ocasiones la querellante realice viajes a Menorca de varios días de duración, no para actos propios de la función de la querellante y en cambio, cuando sí lo son y el destino no es Menorca, conste la ida y el regreso a esta ciudad el mismo día”.

Com a conseqüència d'aquests fets, ara el Jutjat d'Instrucció núm. 4 es veu obligat per l'Audiència a obrir la investigació instada des de l'Assemblea i per aquest motiu la Sra. Joana Maria Camps ha estat citada a declarar, en qualitat d'imputada el proper dia 16 de novembre de 2015. L'exconsellera ha assumit la pròpia defensa. En paral·lel, el Jutjat ha acordat requerir el Govern de les Illes Balears, i per tant, és obligat, per tal que remeti la documentació completa dels expedients administratius (autorització de despesa, factures autoritzades, etc.) de tots els viatges a càrrec de l'erari públic realitzats per la Sra. Joana Maria Camps des del seu nomenament com a càrrec públic, no només des del període que va ser nomenada consellera.

El Govern de les Illes Balears també ha estat cridat al procediment perquè pugui ser-hi com a part, al costat de l'Assemblea de Docents i en defensa dels fons públics que s'hagin pogut desviar de la seva legítima finalitat. Ara el Govern actual haurà de triar si fa costat als interessos populars o a la Sra. Camps.












Més recent Anterior

Formulari de contacte