Reunió de la Conselleria d'Educació amb el comitè de vaga de l'Assemblea de Docents


Avui ens hem reunit amb la Conselleria d'Educació, concretament amb els directors generals Antoni Morante, Rafi Sánchez i Jaume Ribas.

A la reunió se'ns ha informat de la proposta de serveis mínims que fa la Conselleria:

  • Centres d'infantil i educació especial: 1 docent per cada 3 unitats o fracció
  • Centres primària i secundària: 1 docent cada 4 unitats o fracció.
A continuació la reunió ha transcorregut amb cordialitat, en base a la proposta que presentàrem el passat dimarts als partits polítics i a la Conselleria.
Hem compartit diagnòstic amb els directors generals, quant a que allò més urgent i que necessita una intervenció immediata són les ràtios, els equips de suport i les infraestructures, sense perdre de vista les retallades que encara es prorroguen. Tot això, però, supeditat al fet de no haver-hi previsió de pressupost i per tant sense poder-se dur endavant.

Per ells és una qüestió de finançament. Per nosaltres és una qüestió de prioritats polítiques.
Amb tot, tant ells com nosaltres estàvem assebentats de les negociacions que s'han obert aquests dos darrers dies a nivell parlamentari per pactar una millora del pressupost educatiu en base als 80 milions del conveni amb Montoro. Tot i que algun diari dóna per feta aquesta partida (i això pot fer pensar a més d'un que perquè no ho donam per bo i ho duim a assemblea ja), hem de dir que en cap moment de la reunió se'ns ha assegurat aquest fet, i sempre s'ha tractat el tema amb molta cautela. Esperem doncs si es tradueix en document.

Nosaltres hem plantejat que estam a l'expectativa, que hem convocat assemblea general a Mallorca per dilluns dia 14, i hem demanat que si hi ha avenços en la negociació sobre pressupostos, que se'ns presenti abans de l'assemblea una proposta d'acord sobre els punts on hi ha coincidències. Hem afegit que per nosaltres és molt important acabar amb el greuge que suposa per una part dels interins no cobrar l'estiu i també hem posat sobre la taula la necessitat d'obrir un major debat entre les organitzacions del món educatiu i la Conselleria entorn a la minimització de la LOMCE. Més enllà de bona predisposició, no n'ha sortit res concret al respecte.
Al final hem tornat a insistir en el fet que si hi ha avenços en la qüestió dels pressuposts, que se'ns faciliti un document de proposta que poguem presentar a l'Assemblea.

Companys i companyes, ha calgut que tornàssim posar la vaga en l'ordre del dia de les mobilitzacions per a que dos mesos després de la consulta la Conselleria s'hagi volgut reunir amb nosaltres. I aquesta nova crida a la vaga ha vengut seguida també per una activitat frenètica de negociació en el Parlament per intentar desbloquejar la qüestió pressupostària en educació. Durant aquests dies des de molts sectors s'ha atacat l'Assemblea, i s'ha retret que la vaga no era l'eina. Però la vaga és la nostra eina, i ens ha reconduït al diàleg. Estam preparats per a la mobilització de dimarts, però també per al diàleg i l'entesa si cal.
És molt important que mobilitzeu els vostres companys, i que dilluns tothom qui pugui sigui dilluns 14 a Sineu a les 17:30 h. per decidir de manera democràtica les passes a fer.

Podem dir que la d'avui ha estat una reunió per prendre el pols novament i estendre ponts de diàleg, però no ha estat una autèntica reunió de negociació, ja que des de la Conselleria no tenien res en ferm per oferir-nos. Valoram positivament el fet d'haver-hi anat i restam a l'expectativa.
Vos anirem informant si demà o durant el cap de setmana hi ha novetats.
Més recent Anterior

Formulari de contacte