L'Ad demana la màxima celeritat a la Conselleria per tal que informi a la comunitat educativa sobre les revàlides LOMQUE d'aquest curs escolar

Ahir, membres de la Coordinadora de l’Assemblea de Docents, el conseller d’Educació, director general de Planificació i Centres i el director general d’Innovació i Comunitat Educativa es reuniren a instàncies de la Conselleria per informar sobre les revàlides LOMQUE per aquest curs.

Els membres de la Coordinadora i els representants de la Conselleria coincidim en rebutjar les Revàlides. Tot i això, als centres educatius ens trobam en una situació d’incertesa i confusió perquè no sabem si es faran o no aquestes proves i com es plantejaran en cas que s'apliquin a diferents nivells educatius.

A principi de curs els docents hem d’enllestir les programacions i informar les famílies. En aquest sentit, valoram positivament el fet d'obtenir informació de la Conselleria per tal de clarificar la situació. Així com també valoram poder informar els nostres companys a la propera assemblea general de dijous 29 de setembre.

Quant a les proves de 3r i 6è de Primària, ens han informat que tenen la intenció de seguir la mateixa estratègia que el curs passat, és a dir, no realitzar avaluacions externes i fer servir les avaluacions ordinàries dels centres; i, en el cas de sisè, es farà un informe individualitzat. Pel que fa a quart d’ESO sembla que les proves no tendran valor acadèmic.

Les dificultats més rellevants es presenten a segon de Batxillerat, ja que aquestes proves no seran vinculants per obtenir el títol de Batxillerat, però sí per a accedir a estudis universitaris. En aquest sentit, la intenció de la Conselleria és coordinar-se amb altres comunitats autònomes per donar una resposta comuna la primera setmana d’octubre. A més, a les Illes Balears, s’ha creat una comissió entre la UIB i la Conselleria per elaborar aquestes proves que esperen que siguin al més semblant possible a la Selectivitat. Per altra banda, confien que la CRUE (Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles) unifiquin unes proves vàlides per tot l’Estat espanyol.

La Coordinadora de l’Assemblea de Docents demana a la Conselleria la màxima urgència per saber si els nostres alumnes s’hauran d’enfrontar o no a unes proves de revàlida que els condicioni el futur.

La informació exposada durant la reunió d’ahir serà transmesa als companys en l’Assemblea General del dijous 29 a les 17:30h a l'IES Marratxí. A més, es tractaran els següents temes:

1. Informacions diverses:
Cobrament estiu interins, aportació campanya Motxilles solidàries, col·legi Professional i nova campanya de ràtios (massificació d'aules, reducció i atenció a la diversitat...).

2. Oposicions.

3. Pressuposts 2017.

4. Illes per un Pacte.

5. LOMQUE i revàlides.

6. Adhesió al manifest SENSE LÍMITS NO HI HA FUTUR.

7. Precs i preguntes. Petició d'interins: millorar el perfil de les places.
Més recent Anterior

Formulari de contacte