L'assemblea de docents de l'IES Damià Huguet dóna suport al Referèndum a Catalunya signant un manifest

L'assemblea de docents de l'IES Damià Huguet a Campos signa un manifest  en suport al referèndum a Catalunya, en contra les mesures repressives de l'estat espanyol i en solidaritat amb la ciutadania catalana que reivindica la democràcia

Davant els greus fets ocorreguts els darrers dies en relació a la situació política de Catalunya, l'Assemblea docent de l'IES Damià Huguet vol manifestar públicament el seu rebuig a la criminalització de la protesta política ciutadana, pacífica i legítima, i a les actuacions que s’han portat a terme des del Govern de l'Estat per tal de reprimir la lliure expressió del debat sobre el dret d'autodeterminació, a Catalunya i arreu d'Espanya. 

Volem destacar que nosaltres treballam en una institució educativa que posa el màxim accent en els drets fonamentals de les persones, sobretot en la llibertat d’expressió i en la participació democràtica. L’ educació no va mai deslligada del compromís social i de la crítica constructiva orientada a transformar la societat per aconseguir un món millor. Com deia, però, la professora Marina Garcés al pregó de festes de la Mercè, "davant d’un estat que converteix una pregunta legítima en una acció il·legal, ara mateix només queda espai per a una resposta col·lectiva contundent que transformi, d’arrel i sense complexos, aquest estat".

Les lleis són un producte històric fruit del consens social canviant i, per això mateix, consideram irresponsable que aquest consens i la legalitat resultant siguin presentats, des del govern central i també des dels mitjans de comunicació públics que dirigeix, com una imposició política legítima a la voluntat majoritària d'una part important del territori, a qui es nega el dret a opinar. La democràcia no s'imposa, es practica. Poca cultura democràtica demostra el govern central quan utilitza els mitjans coercitius de l'Estat no per protegir els drets i llibertats de la ciutadania, sinó per limitar-los.

En aquests moments d'excepcionalitat institucional, els drets democràtics dels ciutadans catalans disposats a participar a la consulta de l'1-O i els d'aquells que s'hi solidaritzen estan essent vulnerats per actuacions promogudes des del govern espanyol que consideram totalment reaccionàries, sobretot perquè van encaminades a reprimir accions reivindicatives absolutament pacífiques i cíviques. Tots nosaltres condemnam aquestes actuacions, rebutjam la manca de voluntat i la incapacitat manifesta de l'actual govern estatal per cercar vies de solució política al conflicte generat a Catalunya, i defensam el dret de participar en manifestacions i actes en defensa de les llibertats ciutadanes.

Campos, 26 de setembre de 2017.
Més recent Anterior

Formulari de contacte