4t dia de vaga i els centres continuen paralitzats


Des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents volem donar a conèixer la nostra valoració sobre les xifres de seguiment de la vaga de dijous dia 19. Com veureu als documents adjunts, avui hem obtingut xifres de 174 centres en els quals el seguiment global de la vaga ha estat del 61%. Cal destacar la contundència amb la que continua la vaga a les Pitiüses, amb un seguiment del 100 % a Formentera i del 89 % a Eivissa. A Mallorca s'ha arribat a un 60% i a Menorca a un 47%.
Les xifres de les Pitiüses són molt bones per un quart dia de vaga i les de Mallorca i Menorca entren dins dels nostres càlculs per al context de cada illa. De nou volem repetir que amb aquests percentatges és impossible fer funcionar els centres i que l'administració continua tenint un greu problema a les mans més enllà de la mobilització al carrer i la solidaritat que ens està arribant.
Dins aquesta solidaritat, avui ja s'ha arribat a més de 58.200 euros a la caixa de resistència, el que pot servir perfectament per recolzar un dia de vaga de molta incidència. Per la nostra part, seguim difonent que cal donar suport a la vaga i que les aportacions no han d'aturar. Sobre les preguntes que ens estan fent sobre les aportacions de diferents personalitats, només podem confirmar la informació que ha donat avui Ara Balears sobre l'ingrés de 1.000 euros per part del l'exbarcelonista Oleguer Presas.
En quant a l'inici del curs universitari, un altre èxit de la mobilització i d'acció, cal destacar l'oferiment de Llorenç Huguet com a mediador, oferiment que des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents valoram molt positivament. Aquesta proposta contrasta amb la lamentable carta enviada als i les docents per la Consellera Joana Maria Camps que no serveix més que per irritar més al nostre col·lectiu. Les negociacions laborals que proposa no són més que negociacions ordinàries de les que es fan cada any amb els sindicats i que res no tenen a veure amb les nostres reivindicacions quant a ràtios, plantilles o sous.
Per acabar, vos volem recordar que divendres 20, com cada dia, els i les vaguistes ens concentrarem a les entrades dels nostres centres de feina i més tard a les 13 anirem a concentrar-nos davant la Conselleria d'Educació a Palma.
Serà el cinquè dia de vaga i la vaga indefinida continua en marxa mentre Bauzà amaga el cap a Escorca i na Joana Maria Camps no pot acudir ni a esdeveniments culturals ni a la Universitat que depèn de la seva Conselleria, tot producte de la crispació social que estan generant.
També, des del Comitè de Vaga volem donar gràcies a tots els suports que estem rebent i que superen la nostra capacitat de gestió.
Mallorca, 19 de setembre de 2013
Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents


Resum de seguiment de la vaga per illes i tipus ensenyament aquí

Seguiment de la vaga per centres aquí

Més recent Anterior

Formulari de contacte