Comunicat de divendres dia 20: PRIMERA SETMANA DE VAGA


Cinquè dia i primera setmana de vaga educativa: el curs no ha començat i la Consellera s'amaga darrera mentides.

Entre 3000 i 4000 persones han acudit avui migdia a la concentració unitària que hi havia convocada davant la Conselleria d'Educació per fer saber al govern que la vaga té el mateix suport social, si no més, que ja tenia a principi de setmana. Avui ha estat el cinquè dia consecutiu de vaga educativa: els centres continuen paralitzats, les escoles buides o mig buides i el curs no ha començat. El seguiment de la vaga (sobre una mostra de 188 centres que ens han facilitat dades) ha estat avui del 57% en el total de les illes. Es mantén molt fort a Eivissa amb un 73% i a Formentera amb un 89%, mentre que a Mallorca tenim un 55% i a Menorca el percentatge ha baixat ostensiblement a un 34%, tot i que segueix garantint la continuitat de la vaga. A primària el seguiment ha estat d'un 55% (amb molts de centres buits d'alumnes), a secundària d'un 59% i en altres ensenyaments d'un 48%.
Des de l'Assemblea feim una valoració molt positiva d'aquesta primera setmana de lluita, que ha estat tot un èxit de seguiment als centres, però també de mobilització al carrer, per capacitat de convocatòria i per l'enorme suport social que s'està fent ben visible. Aquesta setmana, però, també ha servit per posar de manifest el trist paper que està fent el Govern i els seus (pocs i cada cop menys) aliats: repressió policial contra menors d'edat, amenaces clares per part de diputats, ús clar dels mitjans de comunicació públics per satisfer interessos de partit, constant manipulació de xifres per tal de minimitzar una vaga massiva, tot tipus de rumors malintencionats per fer por als possibles vaguistes...
Lamentam també que el Govern, que és qui ha creat aquest conflicte, i ara, que no sap com resoldre'l, s'amaga, hagi rebutjat l'oferiment del rector de la Universitat per mediar en el conflicte. És una prova més que demostra el nul interès que tenen en negociar, dialogar, consensuar i una prova més del seu tarannà autoritari. Per altra banda, sembla evident que si no volen un mediador és perquè no volen testimonis que puguin evidenciar el fet que ells no volen negociar.
Tot i que per totes les Illes hi ha previstes activitats diverses de tipus reivindicatiu i per fer recollida de fons per la caixa, el cap de setmana servirà per agafar un poc d'aire per encarar la segona setmana de vaga. La comunitat educativa no afluixa. I la solidaritat no deixa d'arribar de tots els punts del país en forma de suport moral, però també econòmic en forma d'aportacions a la caixa de resistència (80.000 euros a dia d'avui): i això serà un factor crucial per poder allargar-la tot el que faci falta.
Reiterant per enèsima vegada les ganes que tenim de poder acabar amb aquesta situació i que els alumnes puguin començar el curs d'una vegada, exigim al Govern que cridi a negociar els Comitès de Vaga i demostrin amb fets, i no amb paraules, que de veritat ells també volen acabar amb aquesta situació.

Mallorca, 20 de setembre de 2013
Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents


Resum de dades de seguiment: aquí

Seguiment per centres: aquí
Més recent Anterior

Formulari de contacte