8N a la vaga

Companys, ens sobren les raons i no ens manca el coratge.

A la darrera assemblea simultània a les 4 illes vàrem decidir reactivar la vaga en dies assenyalats. Com haureu pogut comprovar d'ençà que varem suspendre la vaga, enlloc de millorar, la nostra situació sembla que ha empitjorat: la Conselleria ha romput les negociacions fins que els comitès no hi anem a parlar de la implantació (obligatòria) del TIL i ens fa aquest xantatge. Però és que, a més, no han fet cap gest d'acostament i d'arribar a acords en la resta de punts.

-La Consellera, per exemple, no només no ha transmès el malestar de la comunitat educativa balear pel que fa a la LOMCE (recordau que una de les demandes que li fèiem era que demanés al Ministeri la retirada de la LOMCE -tot i que tampoc no en confiàvem-), sinó que se n'ha anat a Madrid a cantar públicament alabances a la nova llei educativa.

-Pel que fa als directors expedientats (que n'Estarellas ens va repetir mil vegades que ell no hi podia fer res i que demanava celeritat a l'instructor), resulta que ara els han canviat els fets i la tipicitat de la falta de què se'ls acusava i es pot dir que torna a començar el procés. Les nostres fonts de dins Conselleria ens havien dit que ja feia un parell de setmanes que l'instructor havia acabat i li havia posat l'informe damunt la taula a n'Estarellas: demanava per dos d'ells falta lleu, i per l'altre, absolt. Diuen que n'Estarellas ho va dur als serveis jurídics perquè no podia consentir una resolució que els posaria en evidència, i d'aquí el reinici del procés.

-Un tema tan fàcil de resoldre com seria recuperar els complements tutorials o els sexennis (fàcil, ja que el decret de l'1 de juny de 2012 només preveia la suspensió temporal per un any), ara resulta pels pressupostos que ha presentat el Govern, que es tornaran a suspendre fins a finals del curs 2015 (ho podeu trobar a la web de la caib, pàg.76 dels pressupostos). És a dir, que un dels temes que es troben a la plataforma reivindicativa de la vaga, la conselleria el resol de manera silenciosa i el tanca a un possible acord de negociació.

-I quina excusa poden tenir per no convocar JA les ajudes de menjador o augmentar ARA MATEIX la dotació dels centres? Tenen més de 5 milions d'euros estalviats amb la vaga, i no són temes que els requereixi haver de cedir ni renunciar a res (a no ser, clar, que la seva intenció no sigui la de mirar pel bé de les famílies ni de la qualitat en l'educació...).

Cal seguir estirant!

Mai hi havia hagut tants companys i companyes engrescats diàriament i treballant en els diferents fronts que s'han obert des de l'Assemblea.

Cal seguir estirant! Fins que tombi!

Tornar a les aules ha suposat rebaixar el grau d'intensitat. Però no podem permetre que es rebaixi el grau d'indignació ni la capacitat de resposta davant un govern irresponsable i fanàtic que ens ha menyspreat diàriament. On és el president Bauzà? De qui s'amaga?

Companys i companyes, a la vaga!!!

Divendres hem d'omplir el carrer General Riera amb la nostra Assemblea de pobles!!!


Comitè de Vaga
Més recent Anterior

Formulari de contacte