La comunitat docent de l'IES Berenguer d'Anoia diu prou a la Conselleria


25 noves dimissions en una setmana en què també es fan manifestacions de suport i solidaritat amb els directors represaliats a l'IES Marratxí i a l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca tant pels claustres de professors com també per la comunitat educativa

Aquesta setmana es tornen a multiplicar les dimissions i les mostres de solidaritat entre la comunitat docent. Avui han dimitit 12 caps de departament de l'IES Josep Maria Llompart; aquests se sumen als 10 caps de departament dimitits de l'IES Llorenç Garcies i Font, d'Artà; i als tres de l'equip directiu del CEP Gabriel Comas i Ribas, d'Esporles. Totes elles es sumen a les de la setmana passada, entre elles les de l’IES Juníper Serra.

Al mateix temps, avui, a l'IES Berenguer d'Anoia, d'Inca també hi ha hagut una mostra de solidaritat des de la comunitat educativa cap a la directiva en funcions i cap a l'exdirector desplaçat, Pere Morell. Alhora, han volgut denunciar el clima d'incertesa que viu el centre davant les actuacions arbitràries i persecutòries del Govern.

Per això, la comunitat educativa ha demanat una reunió amb la Conselleria, a la qual demanen que estengui ponts de diàleg i resolgui aquest clima de malestar que han generat de forma gratuïta.
 

Per part dels alumnes, ha assenyalat el tarannà dialogant del Pere Morell. El homenatge espontani que li feren al pati dilluns passat, així com també s'han queixat de la falta de professorat substitut davant situacions de baixa de llarga durada. Sobretot quan aquest imparteix segon de Batxillerat.

Per part del professorat, han volgut recordar que en els 42 anys d'història del centre mai s'havia viscut una situació com aquesta. No comparteixen el criteri d'imposar una direcció quan la mateixa consellera ha manifestat al Parlament que no obligarà ningú a agafar la direcció d'un centre. També s'han queixat bàsicament d'aquesta ansietat que provoca en els docents la persecució constant a què els sotmet la Conelleria, l'assetjament. I com aquest clima enrarit pugui afectar la qualitat educativa que puguin oferir a l'alumnat. S'han compromesos a fer costat a aquesta junta directiva provisional imposada, encara que això suposi haver d'allargar el seu horari laboral o haver de fer funcions que no els pertocaria.

El que no deixa de cridar l'atenció és el fet que dos dels instituts de Mallorca amb més bons resultats acadèmics hagin de patir una situació d'agressió com aquesta d'un govern que pretén fer creure que treballen per la qualitat educativa.

Divendres passat, 12 dels 19 caps de departament de l’IES Juníper Serra van presentar la seva dimissió. Aquesta actuació respon a la decisió presa en la passada assemblea de docents en la qual es va proposar que, degut a la situació d’incertesa, de descrèdit i de persecució que s’està vivint als centres educatius, els diferents càrrecs de cada centre mostrin la seva negativa a participar de tal situació. La dimissió dels caps de departament de l’IES Juníper Serra se suma a les ja produïdes a diversos centres de Secundària de la Comunitat. Sembla que dia a dia augmenten els centres en els quals els caps de departament prenen col·lectivament aquesta decisió. Molts de companys amb firmat un carta de suport.
Més recent Anterior

Formulari de contacte