CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 1-8 de febrer)

Obrim les classes de repàs revisant el diccionari de la Conselleria d'Educació. Encara no ens han comunicat quina editorial fan servir, emperò ja sabem que, a l'ESO (sigles de Educació Secundària Obligatòria), li diuen AIXÒ. Pensant, pensant... si no és cosa del corrector, què deuen voler dir-nos? “Alumnes Illencs Xovinistes* Obligats”? Ho deixam en mans del públic o del traductor...



No, i si el traductor és traïdor per natura, sembla que la Conselleria ha decidit estar “IN” i oblidar per complet les normes elementals de gramàtica i ortografia: mésde 20.600 “a fi de que”, 22.000 “en quant a”. I ara, a més a més han infectat els llençols dels hospitals amb una falta d’ortografia que no fan ni els nins en haver acabat primària. Sí, sí, sí, visca l'anarquia lingüística!!!. Aviat proposaran d'honoris causa en Jesulín de Ubrique i el seu famós, "impre-sionante!"



Canviant de tema, al final, algú degué cridar l'atenció als NVDV que deixaren els ous a les gallines, a les capones i a les faraones perquè tothom pogués gaudir de la Rua de Palma. Aquesta festa nostra, tradicionalment reivindicativa, va vestir-se de verd i, no sabem ben bé el perquè, però la nostra comparsa va anar escortada permanentment per un bon nombre de policies. Potser, també per aquest motiu, vàrem ésser els únics que no vàrem ésser entrevistats per IB3. Mira per on!!



Per acabar, la notícia més sucosa ens l’ha proporcionada una persona del gremi, Na IsabelCerdà, directora general d’Ordenació, Innovació i FP. Aquesta excompanya ha trobat el remei per als professors que no dominin l’anglès i els obliguin a fer la matèria en aquesta llengua: CERCAR MATERIAL!!! Sí, amics i amigues podeu aprendre anglès cercant material, ja no calen acadèmies, ni professors particulars, ni escola oficial d’idiomes. Ahhh, i si no vos agrada la seva solució, sempre podeu fer com ella, aixecar-vos i sortir de l’aula i deixar els alumnes amb dos pams de nassos. Ara va de bo!!!



Els que sí ens han deixat són els més de tres-cents càrrecs que, per coherència, han dimitit des de l’inici de curs. I llavors, encara diuen que tot marxa. Recordau la frase de l’Aznar: “España va bien” i la bimbolla immobiliària va rebentar? Idò això, “Educació va bé” i no passa res encara que dimiteixin equips directius al complet o caps de departament de totes les Illes. Juana Mari, que sí, que sí que passa. Obre els ullets que ja tens la bimbolla educativa ben inflada.



*xovinisme =Admiració excessiva pel propi país associada a un desinterès o a un menyspreu per altres cultures o països.
Més recent Anterior

Formulari de contacte