Myotragus torna i crema TILs i lleis en defensa de la dignitat

Valldemossa va acollir dissabte, 8 de març, un acte solidari dels dimonis de Myotragus amb els docents i la Caixa de Resistència. De fet, l'espectacle es va sufragar mitjançant el micromecenatge de carretilles i va superar els 7.000 € de recaptació de fons. D'aquesta quantia, el que no es 'cremàs' anirà destinat a la Caixa de Resistència que fa set mesos que ha servit per donar aixopluc als docents durant aquest conflicte educatiu.

La plaça de Cartoixa va ser l'eix central d'un espectacular i intens correfoc reivindicatiu, que serví de catarsi, després de tants mesos en conflicte. L'espectacle pirotècnic es va emmarcar en una representació satírica dels dos personatges que han protagonitzat el conflicte a les aules: J.R. Bauçà i J.M. Camps, interpretats per dos actors i acompanyats d'escortes que aparegueren en diferents moments de la festa fins que, al final, es transformaren i acceptaren llevar el TIL, la Llei de Símbols i de treballar pel consens educatiu mitjançant el diàleg. Mateu Matas, Xurí, també va aparèixer amb un brillant glosat sobre l'actualitat educativa, molt celebrat entre el miler d'assistents que ompliren la plaça i participaren intensament de la bauxa que oferien una cinquantena de dimonis durant més d'una hora, amb una intensitat i varietat de foc que feien notar de ver que Myotragus ha tornat, aquesta vegada, de la mà també dels Dimonis de sa Cova des Fossar.
Fomentar l'esperit crític i estimular el pensament són, en el fons, la base de l'aprenentage que haurien de tenir els alumnes, també, a l'escola. I els dimonis, en aquest sentit, reivindicant la llibertat d'expressió i amb una actitud transgressora i provocativa també han volgut fer costat als docents.
Més recent Anterior

Formulari de contacte