Assemblea d'interins per fer un front comú contra la precarietat

Dijous 29 de maig, a les 17 h, a l'IES Ramon Llull de Palma, els docents interins estan convocats a una assemblea per debatre els principals punts d'interès que afecten aquest col·lectiu. A proposta de l'assemblea general de Docents, i en col·laboració amb el grup de IDEA -Interins Docents En Acció- s'informarà i es debatrà sobre la situació que es viu i les expectatives que hi ha en el sector. La iniciativa també ha de servir per fer front comú en defensa del col·lectiu de treballadors més vulnerable i vulnerat dels darrers anys.

La precarietat de l'interinatge a les Illes Balears afecta a milers de treballadors. I, malgrat hi hagi 1.800 docents interins -un 20% del professorat de les Illes-, els tres darrers anys, més de dues mil places han estat retallades. A més, les condicions laborals s'han precaritzat enormement. Assistim, alhora, a la no-substitució de places fins, almanco, quinze dies. De vegades més. Fins i tot quan saben de la baixa amb prou temps.

Per si això no bastàs, ara, el Govern vol fer servir els interins de Titelles del TIL. Volen convertir l'interinatge en la porta d'entrada de titulats en B2 per aplicar el TIL en detriment de molts altres barems. Aquesta estratègia del Govern l'està dibuixant a través del Pacte d'estabilitat que els docents ja han rebutjat en assemblea.
Contra la opacitat en l'adjudicació de places. Aquest és un dels grans cavalls de batalla dels interins, que aspiren a un procés d'adjudicació transparent i net. La manca d'eines ha fet que, fins ara no s'hagi pogut denunciar amb fermesa l'arbitrarietat de moltes directrius de la Conselleria.

Pèrdua de sortides. Amb la deshabilitació sobtada de professors d'Humanística amb el B2 d'anglès per fer classes de llengua anglesa, han deixat al marge molts docents que han ajudat al procés d'implantació,precisament, de la llengua anglesa a les aules i, per tant, del suposat trilingüisme que ara el Govern pregona.

El curs vinent, 2014-15, es torna a presentar angoixós. Després d'un estiu amb vacances sense pagar estam a l'expectativa de si ens tocarà res o no... Sabem que ens ho diran hora per hora i que hi haurem de partir sense pensar. Sense poder fer cap previsió ni una. 
Més recent Anterior

Formulari de contacte