Somescola, Escola Valenciana i l’Assemblea de Docents fan una crida a la mobilització del 14 de juny per l’escola en català

Somescola, Escola Valenciana i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears han fet avui el primer acte conjunt i han reiterat el seu compromís a continuar la mobilització per l’escola en català, davant l’Arc de Triomf de Barcelona. Per primer cop, les tres principals coordinadores cíviques i educatives dels Països Catalans han reivindicat conjuntament el dret dels infants del Principat i la Catalunya Nord, del País Valencià i de les Illes Balears a rebre l’educació en la llengua pròpia.

L’acte ha comptat amb la intervenció de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural i representant de Somescola, Emili Gascó, secretari d'Escola Valenciana, i Antonina Siquier, portaveu de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears. Les tres coordinadores han fet una crida conjunta a la mobilització de Somescola del 14 de juny per defensar l’escola catalana i del dret a decidir el model educatiu.

“Els jutges no han d’entrar a les aules. Hi ha un consens ampli al carrer i al Parlament per mantenir el model vigent, que no segrega els infants per raó de llengua, i assegura la igualtat d’oportunitats i el coneixement del català i el castellà”, ha destacat Casals, qui ha dit que “la comunitat educativa i tota la societat defensarem que el model funciona i continuarà funcionant amb èxit al setembre”.

“El govern Bauzá vol trencar el consens social, però no ens aturarem defensant una educació de qualitat, pública i en català. El 14 de juny també serem a Barcelona per donar suport a Somescola”, ha remarcat Siquier. Finalment, Gascó ha dit que “l’escola en valencià també és un model d’èxit, però la Conselleria d’Ensenyament nega el dret d’uns 100.000 infants a estudiar en valencià. Per la dignitat de la nostra llengua seguirem lluitant per la nostra escola. El 14J també serem a Barcelona”.

Siquier ha afegit que "Des que el PP de José Ramon Bauzà va guanyar les eleccions autonòmiques al juliol del 2011, ha tengut una obssessió malaltissa envers el professorat, l'educació pública i la llengua i cultura pròpies de les Illes." També ha recordat el docent en vaga de fam: "En aquests moments tenim un company, En Jaume Sastre, en vaga de fam que dura ja 21 dies i que com a únic punt de demanda al President Bauzà ha estat que s'assegui a negociar amb els Comitès de Vaga de l'ensenyament. Per una escola pública, lliure i en català". I ha dit que a les Illes Balears enyoram la promesa d'autopistes d'educació, consens i participació dels pares a la presa de decisions.

La convocatòria del 14 de juny és a les sis de la tarda a la Gran Via amb el passeig de Sant Joan de Barcelona. Les 43 entitats de la coordinadora Somescola fan una crida a defensar el nostre model d’escola davant d’una amenaça imminent: la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el 2 de juny pot començar a imposar una quota lingüística del 25 % en castellà a les aules catalanes si un sol alumne ho demana.
Més recent Anterior

Formulari de contacte