EL GOVERN DESATÉN ELS MÉS NECESSITATS

Dins els marc de les setmanes temàtiques dedicades per l’Assemblea de Docents a diferents reivindicacions de la Plataforma de la vaga indefinida, avui s’han presentat en roda de premsa les propostes en matèria de beques i ajudes econòmiques –Menjador, Transport i Llibres de Text–. Les reivindicacions entorn d’aquesta matèria tan sensible s’han presentat conjuntament amb FAPA, un altre col·lectiu afectat per aquesta qüestió i molt sensibilitzat amb les dificultats de moltes famílies per accedir a aquests serveis.

És evident que en aquests moments, les ajudes econòmiques no arriben ni on ni quan han d’arribar i la situació d’emergència de moltes famílies fa que trobar-i solució sigui una prioritat. És el dret a l’educació gratuïta i universal el que està en joc.

L’actual context de crisi econòmica ha aguditzat encara més la precarietat de moltes famílies a Balears (42.000 llars amb tots els seus membres a l’atur –INE, 2013–; 277.000 llars, 63% del total, amb dificultats per arribar a final de mes –Ibestat, 2012–; 141.000 llars, 32% del total, amb ingressos inferiors als 1.500 euros mensuals –Ibestat, 2012–; 264.000 persones, 1 de cada 4, en situació de pobresa o risc de pobresa –Ibestat, 2012–). Aquesta situació encara fa més urgent acabar amb l’actual sistema d’ajudes, manifestament injust i ineficaç.
Iñaki AIcart, portaveu de l’Assemblea de Docents, i Vicente Rodrigo, president de FAPA Mallorca, han explicat, des del menjador del CEIP del Rafel Vell, les seves propostes en matèria d’ajudes i que es poden resumir així:

Convertir les ajudes en beques, perquè es convoquin i concedesquin a priori i no els curs següent, com passa en aquests moments.

Ajustar els recursos a les necessitats, a partir d’un estudi tècnic seriós.

Incrementar els doblers destinats a beques.

–Utilitzar els doblers estalviats en la vaga dels docents per crear un fons de contigència.

–Aconseguir una línia d’ajuda que pugui cobrir el 100% en casos de necessitat real.

Aquesta campanya de denúncia del sistema actual d’ajudes econòmiques es completa amb altres accions, com l’edició i distribució d’un tríptic específic entre les famílies.

Més recent Anterior

Formulari de contacte