CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 13 de juliol-19 de juliol)

Idò repassem, que aquesta setmana n’hi ha que mereixen un bon repàs.
La cosa començava amb les conseqüències del Cas Campos, un nou jardí “trepitjat” per l’ínclita consellera Camps. A principi de setmana, la confusió continuava, i només una cosa quedava clara, la Conselleria continua essent esclava dels grups d’extrema dreta. Una estafa electoral en tota regla.
També ens han arribat onades d’una rissaga encara més antiga, la de les passades eleccions europees i la de com qualcú ha de comparèixer davant un jutge per dur una camiseta que defensa “un ensenyament públic de qualitat”. Increïble, però cert.

I arriba també la mar de fons de velles obsessions: la Conselleria gastarà mig milió dels nostre euros cada any, per subvencionar les escoles de l’Opus del Parc Bit. Es veu, pobres, que ho necessiten molt més que els centres d’Educació Especial, que la Conselleria va decidir deixar fa temps a la deriva. Recomanam com a lectura estival “Els exclosos”, un colpidor dossier d’Aló Camps.
Deduïm, per tant, que la prioritat en aquests moments és alimentar l’espíritu (nacional, clar), i que la resta de l’alimentació ja és cosa de cadascú. Vegeu, si no, l’alarmat situació dels menjadors escolars.
Curiós i digne d’estudi aquest govern tan “protector” amb els poderosos i tan inusitadament “liberal” amb els més febles. Qualque dia se n’estudiarà el cas...
I com que el lema de la Conselleria sembla ser “nulla die sine TIL”, continua la seva estratègia de MalTractament Integrat de Llengües i, en aquesta ocasió, torna a enviar els inspectors als centres. I dóna cinc dies per refer una cosa que no té per on agafar. Com si no tenguéssim altres problemes, deumevet...
Per això ja n’hi ha que estan farts, per exemple els inspectors.
Però no tots són males notícies i sembla que als tribunals, la cosa es va aclarint i s’acumulen les accions judicials que evidencien que la irracionalitat i l’integrisme no son bon consellers: arxivada la querella de Círculo Balear contra la Caixa de Resistència dels Docents, admesa la denúncia dels docents menorquins contra el diputat Camps per injúries i calúmnies, i declarats il·legals i abusius els Serveis Mínims decretats per la Conselleria durant la vaga indefinida.
Evidentment, tot això es mereixeria una dimissió, però el Govern, NI-NI. NI por esas, vaja!
Deu ser per tota aquesta maror que ara na Núria Riera demana “No judicialitzar la política”. Ah, moneta, haver-hi pensat abans de “polititzar l’educació”, no? Qui no vol pols...
Ai, ja no hi pensàvem, nova locura audiovisual de l’Assemblea de Docents: #lokaykaser. L’espoiler de la cançó de l’estiu, que ha triomfat a les xarxes i ales mitjans.
I acabam: preciós gest del Consell de Formentera en atorgar la medalla d’Or de la institució al col·lectiu docent de l’illa, en reconeixement a la tasca de l’escola en la transmissió de coneixements i valors, i com a forjadora d’un futur millor. El premis diuen molt dels que els reben; però més dels que els atorguen...
Reflexió dominical docent: “Els mestres no ens podem desanimar, fregaria la immoralitat”, MariaJesús Comellas

Més recent Anterior

Formulari de contacte