L'educació pública fa pinya a nivell estatal

Durant aquest curs han crescut arreu de l'estat nombrosos col·lectius de professors que s'organitzen entorn d'assemblees per tal de defensar l'escola pública de qualitat i en contra del desballestament de l'educació pública. A les Illes Balears, Assemblea de Docents i Plataforma Crida representen la marea verda -el referent més important-; però també n'hi ha a la majoria del territori estatal.

Durant aquest darrer any s'han anat coordinat per impulsar accions conjuntes arreu de l'estat en demanda de les múltiples reivindicacions comunes que té la comunitat educativa. Per això, representants de l'Assemblea de Docents i de la Plataforma Crida han participat en l'encontre que “Mareas por la Educación Pública” ha dut a terme en Pontevedra durant els dies 16, 17 i 18 de juliol.


Durant aquestes jornades, es va dedicar una sessió al conflicte balear. Es va explicar el procés per arribar a la vaga indefinida convocada en el mes de setembre (fent referència a la feina feta a les diferents illes des de 2012), l'any de lluita i l'estratègia pel curs següent.

També es parlar del procés de construcció de l'escola que volem a les nostres illes (llibre verd i pacte educatiu a la resta d'illes).

Es va fer una crida a la vaga indefinida en el mes d'abril als diferents territoris, així com, ens varem oferir ser promotors en l'elaboració d'un document, que sigui referent en tot l'estat espanyol, i que reculli uns mínims i un consens per a la construcció de l'escola pública.

Amb aquest document, cercarem el compromís de totes les forces polítiques davant de les pròximes eleccions locals i autonòmiques que tindran lloc a la primavera del 2015.

BLOC DE LES Mareas por la educación pública: 
http://mareasporlaeducacionpublica.blogspot.com.es/p/quienes-somos.html
Més recent Anterior

Formulari de contacte