VALORACIONS SOBRE LES DARRERES DECISIONS JUDICIALS: QÜESTIONAT EL TÀNDEM CAMPOS-CAMPS

El TSJB declara il·legals els serveis mínims de la vaga docent (30%), imposats per la Conselleria. I, a més, indica que són abusius perquè atempten contra el dret de vaga. A més, s'arxiva la denúncia del Círculo Balear contra l'OCB per la gestió de la Caixa de Resistència. Una doble sentència judicial que posa en evidència les agressions irresponsables de la Conselleria i del FNCB -J.M. Camps i J. Campos- contra el dret de vaga i contra la solidaritat amb el moviment; de l'abús de poder polític i de l'Administració de Justícia
En les darreres 24 hores hem tengut coneixement de dues importants resolucions que des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents volem valorar. La primera, referent a la l'arxivament de la denúncia contra l'Obra Cultural Balear -imposada per la FNCB- per la caixa de resistència dels docents; i la segona, per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que declara il·legals els serveis mínims de la vaga indefinida i que anuncia una vulneració del dret fonamental de vaga.

Arxivada la denúncia contra la caixa de resistència

Ahir de capvespre sabérem que el Jutjat d'Instrucció núm.8 de Palma, finalment, ha arxivat la denúncia que Jorge Campos, del Círculo Balear -FNCB-, havia interposat contra l'Obra Cultural Balear per frau fiscal i falsedat documental.

El passat mes de novembre el Círculo Balear denuncià l'Obra Cultural Balear per ser la dipositària de la Caixa de resistència de l'Assemblea de Docents i per administrar-la. Segons aquesta entitat, el fet que no existís contracte entre els docents perceptors de la caixa de resistència i l'OCB, que emeté els rebuts de pagament realitzats, implicava falsedat documental. A més, tan sols tres dies després de la denúncia, l'Agència Tributària i el Grup de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional es personaren a la seu de l'OCB sol·licitant tota la documentació relacionada amb la Caixa de resistència. L'atestat d'aquest cos, juntament amb la resta d'investigacions realitzades, ha duit al magistrat a la conclusió que no hi ha indicis de delicte i que, per tant, procedeix a l'arxivament de la causa.

Des de l'Assemblea de Docents volem manifestar una vegada més el nostre convenciment que tant la denúncia i les greus acusacions que s'abocaren contra l'OCB i contra el col·lectiu docent, així com la presumpció de veracitat que certs mitjans de comunicació donaren a la denúncia, no perseguien altre objectiu que difamar i erosionar la imatge pública dels denunciats i criminalitzar tot el moviment dels docents i la comunitat educativa.

Al llarg d'aquest curs són nombroses les denúncies que el Círculo Balear ha abocat contra la comunitat educativa (docents, pares, Administració) amb l'única finalitat de malmetre la imatge de l'educació pública i dels docents. En la major part dels casos han estat denúncies púrament mediàtiques. En d'altres, a Defensora del Menor -contra els pares que secundaven la vaga- o a Inspecció Educativa -contra centres, docents i equips directius-, cap de les quals no ha arribat enlloc.

Finalment, la gota que va fer vessar el tassó d'aquesta persecució criminalitzadora fou la denúncia als jutjats contra la Caixa de Resistència, principal baluard de la solidaritat de la societat amb els docents. Amb la denúncia es pretenia crear una ombra de dubte entorn del que ha estat una de les majors mostres de solidaritat amb un moviment de treballadors que es pugui recordar, i que ha estat gestionada amb total transparència i legalitat tant per l'OCB com per l'Assemblea. Recordem, que la caixa arribà a assolir els 691.000 € recollits mitjançant més de sis mil donacions i centenars d'accions solidàries. També val la pena dir que els docents en vaga perderen cinc milions d'euros.

Amb tot, i amb la prudència que ens caracteritza, des de l'Assemblea de Docents analitzarem amb els nostres missers tant la denúncia com l'arxivament de la causa i valorarem la possibilitat d'emprendre mesures legals contra qui pertoqui.

Serveis mínims il·legals i vulneració del dret de vaga

Poques hores més tard, avui hem sabut que el TSJIB ha resolt que els serveis mínims decretats per la Conselleria en referència a la vaga indefinida van ser il·legals i que això suposa una vulneració del dret de vaga. Els serveis mínims del 30% ja foren denunciats per totes les parts com a abusius. I s'han mantingut durant tot aquest curs, ja que la vaga indefinida no ha estat desconvocada, encara.

Fa estona que en matèria educativa la Conselleria i el Govern actuen al límit de la legalitat i aquesta vegada han rebut un dur toc d'atenció per part dels jutjats. Per la nostra part ens queden dues preguntes. La primera és: quins són ara mateix els serveis mínims? La segona: Si hi ha hagut vulneració del dret de vaga, un dret reconegut com a fonamental per la Constitució espanyola, qui és la persona responsable d'aquesta vulneració? La persona qui signava la resolució que establia els serveis mínims? Una llàstima que en aquell moment no es pogueren comunicar els serveis mínims de manera oral i sense proves com s'han fet tantes altres comunicacions als docents i als equips directius durant el present curs. Les resolucions dels serveis mínims es van haver de publicar al BOIB i van haver d'anar signades per Joana Maria Camps. Ara tenen 10 dies per fer un recurs. A veure que al·leguen després de la clara sentència del TSIB. Realment si fos responsable ja estaria preparant les maletes, perquè no pot dirigir una conselleria una persona que vulnera els drets fonamentals.

Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents
Més recent Anterior

Formulari de contacte