L'ASSEMBLEA DE DOCENTS DE MALLORCA CONVOCA VAGA PEL 15 DE SETEMBRE

L'Assemblea de Docents de Mallorca es va tornar a reunir ahir a les 18 hores a l'auditori de Porreres. Com ara fa un any, l'assistència a aquesta reunió va ser massiva, prova de la salut i la unitat del nostre moviment.

L'acte va començar amb un parlament en què s'exposà un anàlisi de la situació i del paper que ha significat el naixement de la nostra assemblea. Destacarem algunes de les idees que van marcar el discurs:

“L'anàlisi inepte del president Bauzà preveia guanyar el conflicte educatiu per esgotament i la imatge d'avui és una altra mostra de com d'equivocat estava i està.”

“La reunió d'avui torna a posar en evidència la sòlida demanda d'una Assemblea de Docents com a marc unitari de representació dels treballadors i les treballadores de l'ensenyament, docents que volen formar part de les decisions que incumbeixen els seus problemes.”

“L'acció innovadora del moviment verd ha aconseguit tenir la conselleria ben aïllada i a pesar de l'autobombo que es fa, comença el curs en la pitjor posició, en la que d'aquell que sap que va a perdre i que no té capacitat per remuntar el resultat.”

“L'assemblea d'avui marca l'inici d'un nou curs, el curs en què les polítiques educatives del govern seran arraconades per sempre més. La seva incapacitat els enfonsarà i la nostra acció servirà no només per desterrar-les sinó per marcar una nova línia vermella a qualsevol governant de torn que vengui després. L'educació ja no serà més una cosa menor.”

“Tenim una organització que no teníem fa un any, tenim molta de gent treballant a les comissions i al comitè de vaga. Ara, passat l'estiu, cal reactivar les assemblees de centre, base de la nostra assemblea.”

“Avui posam en marxa el compte enrere per la conselleria...”

Amb posterioritat a aquesta intervenció d'un dels nostres portaveus es començà a desenvolupar l'ordre del dia, molt basada en les accions que desenvoluparem durant el mes de setembre.

Es va xerrar de la jornada de vaga de vaga a principi de curs i es va acordar que aquesta tingués lloc el 15 de setembre. Com caracteritza les nostres convocatòries, aquesta serà una jornada activa amb piquets informatius als centres i concentracions a Palma.

Cal recordar que dia 15 serà el segon dia de curs. Dia 12 ja començarà la acció informativa als centres.

D'altra banda, docents dels centres concertats van demanar que els sindicats fessin una convocatòria de vaga per a què els i les treballadores d'aquest sector puguin també exercir aquest dret fonamental.

En aquest moment la responsabilitat d'aturar aquesta jornada de vaga està en mans de la Conselleria d'Educació, més enllà del TIL -un assumpte en què veiem difícil arribar a acords- hi ha una sèrie d'assumptes que requereixen de solucions d'urgència: manca de professorat, substitucions immediates de les baixes, ràtios elevades i massificació, atenció als alumnes amb més necessitats, ajudes a les famílies amb més dificultats... La millor forma d'aturar aquesta vaga és obrint un procés de negociació honest amb possibilitat d'arribar a acords concrets.

A la reunió d'ahir també es presentaren altres tipus d'accions de protesta per realitzar als centres durant aquest mes de setembre. Aquestes accions seran anunciades públicament en el seu moment.

Per acabar es va presentar la nova web de la comissió pedagògica, un portal col·laboratiu per a què els docents puguin compartir materials didàctics i facilitar la innovació educativa. També es va mostrar les possibilitats del nou blog de l'assemblea i de la nostra aplicació per a mòbils.

Des del Comitè de Vaga tornam a fer una crida a la unitat i a treballar de valent per fer que la jornada de dia 15 sigui una altra fita reivindicativa del nostre moviment.

Per acabar, volem aclarir que el que es pugui decidir a les altres illes en referència d'aquesta jornada de vaga depèn per complet de les seves assemblees. L'autonomia d'aquestes és total i inqüestionable i acords diferents a diferents illes encaixa perfectament en la idiosincràsia, la unitat i la manera de fer de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears.

Més recent Anterior

Formulari de contacte