CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 24 a 30 d’agost)

Tancam un curs convuls i n’obrim un de nou amb més energia i més esperança que mai. Porreres dixit.

Un auditori a rebentar, units per la raó i el seny: dia 15 de setembre avisam, tornam a la vaga, això no s’atura. Ni deim prou, ni s’acabarà en un plis. Tenim motius, més que suficients, per arribar al segon trimestre sense capgirar-nos, ni doblegar-nos, ni arrossegar-nos!!!! Avanti. Ànims i endavant!!!

Mentre Bauzà, l’incendiari, intenta donar lliçons de moral farisees dient que “si tothom es preocupàs pels infants, no hi hauria cap vaga, ni cap proposta de vaga”, la realitat no és altra que, enguany, tornam a tenir joves fent classe dins barracons prefabricats, centres que no reben la dotació pública assignada, que no poden comparar ni ordinadors i centres que comparteixen materials: tu te quedes l’esquelet i jo me qued el sistema nerviós. Urooooo, A qui voleu enganyar???

És obvi que la comunitat educativa no confia resoldre el conflicte amb aquest Govern. Nosaltres ho intentam. Hem anat a la Conselleria aquest agost i hi hem lliurat un document per a na Camps on proposam “sortides al conflicte”. A més, hem manifestat, obertament, que aturarem la vaga quan hi hagi “voluntat política. I quina ha estat la contesta?? La de sempre, aquesta que resa (se veu que qualcú els duu a escoltar bé el sermó) “nosaltres mai no hem deixat de parlar amb els interlocutors vàlids, els sindicats, elegits democràticament”!!! Deu ser que els qui formam part de l’Assemblea de Docents ens hi hem vist involucrats a cop de pistola i tortura... Quina curtor

A base de repetir-se la cançoneta, talment un mantra, la consellera s’embamba i ni s’adona que tothom l’abandona. La darrera persona, per motius sempre personals, ha estat la secretària general tècnica d’educació, Salvadora Ginard Martínez, farta de tal i tal i de til i til...I com el buit és important, torna a demanar ajuda a L’Institut de Política Familiar de Balears, aquell que amenaçà els pares que no duguessin els nins a escola els dies de vaga!!! La CIA (Camps intervenció i ajuda) dels docents ens ha denunciat davant del Defensor del Poble perquè diuen que la nostra vaga no respon a interessos laborals sinó polítics. Meam, meam, meam, que no vos heu llegit mai els 10 punts de reivindicació que hem fet des de sempre: reducció de ràtio, retornar les 2.000 places d’interins eliminades, recuperació de classes de desdoblaments i PALIC, recuperació de sexennis,etc.

Ningú, llevat de vosaltres, no ha deixat mai de pensar en l’educació dels nostres infants. La camiseta verda de CRIDA, la que tant us molesta, és la identitat d’una plataforma cívica que lluita per una educació pública, de qualitat i en català. Ara s’hi suma una altra proposta, la de Menorca Edu21, que treballa en un Pacte per l’Educació que garanteixi l’estabilitat del sistema educatiu. L'esdeveniment fou recolzat per part de Mallorca pel Cercle per a l’educació, que formen entre d'altres Fadesib, COAPA, la UIB i el Cercle d’Economia. Per part de Menorca hi assistiren els de MenorcaEdu21, i per Eivissa i Formentera Pitiüses per l’acord educatiu.

No sabem si s’hi va debatre el fet que encara no sabem què n’ha fet el Govern dels 5.000.000 d’euros que s’estalvià amb la vaga del curs passat perquè, sabem segur que, hi hagué famílies de la part forana que l’any passat hagueren de contractar, pel seu compte, auxilars de conversa. Ara, pel que es veu, n’han contractat 142 més que l’any passat, però, en cara no surten els comptes... on són els euros si teniu centres compartint material i sense les dotacions assignades?? Ai,ai,ai, què en sortirà d’això, d’aquí un parell d’anys??

Aquesta setmana, per acabar, sabem que a les famílies se’ls fa feixuc aquest dia de vaga i que la FAPA voldria un altre tipus d’intervenció. No obstant això, els agraïm el seu suport públic i que hagin especificat que: "No hi havia precedents d'un govern que es saltés de manera tan flagrant l'estat de dret". És per això que “han carregat durament contra els responsables de la Conselleria d'Educació, als qui acusen d'haver-los "ignorat sistemàticament" i de ser els responsables de l'enquistament de les postures: "Tenen una actitud intolerant, autoritària i prepotent". Ben dit pares i mares!!

PER UNA ESCOLA DE TOTS I PER A TOTS EN LA NOSTRA LLENGUA. PERQUÈ SERVAM LA CULTURA I CONSIDERAM L’EDUCACIÓ EL MAJOR TRESOR QUE PODEM ATORGAR A LA CIUTADANIA. PERQUÈ VETLLAM PEL FUTUR DELS INFANTS... ALÇAM LA VEU DIA 15 DE SETEMBRE. T’ESPERAM A LA CONCENTRACIÓ!!!


Més recent Anterior

Formulari de contacte