LA MARGINACIÓ DE L’ASSEMBLEA DE DOCENTS EN QUALSEVOL NEGOCIACIÓ RELATIVA A LA VAGA INDEFINIDA SERÀ RESPOSTA AMB IMMEDIATES ACCIONS LEGALS

En un context en què l’arbitrarietat i la irresponsabilitat són guies fonamentals de les polítiques educatives a les Illes Balears, després d’un curs marcat per la inseguretat jurídica i per instruccions mai escrites i, amb tot això, havent-se generat un caos a dins l’administració de la pròpia Conselleria d’Educació i en tot allò que té a veure amb la seva gestió. Després de les declaracions de la Consellera Camps d’aquesta setmana donant, injustificadament, per finalitzada la convocatòria de vaga de l’Assemblea de Docents, en les quals també anunciava la seva intenció de no reunir-se amb el nostre Comitè de Vaga per fixar els serveis mínims de la vaga indefinida que continua vigent i que els docents –que demanam poder tenir un curs normal- tornarem a secundar per un dia el proper 15 de setembre. Després que el TSJIB hagi anul·lat els serveis mínims signats per la pròpia consellera el setembre de l’any passat i després de saber que la Conselleria ha convocat el comitè de vaga sindical per tractar d’acordar uns nous serveis mínims aquest dilluns dia 8 a les 9:30 del matí, des del comitè de vaga de l’Assemblea de Docents volem expressar les següents consideracions:

1.- Si la Sra. Camps, o algú altre del Govern del Sr. Bauzá té dubtes de la legalitat de la convocatòria de vaga feta pel col·lectiu docent, a través dels mecanismes legalment previstos, la seva obligació és fer valer la via jurisdiccional per denunciar-ho. Fins ara, únicament s'han
dedicat a intentar desprestigiar la convocatòria de vaga de l’Assemblea de Docents amb declaracions públiques plagades de mitges veritats i mancades de rigor.

2.- No s'entén que ara, un any després de la convocatòria de la vaga, es deixi al marge de la negociació al Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents quan durant les reunions de l'any passat sí se’ns hi convocà.

3.- A requeriment de l'Administració, es va aclarir al seu dia que la convocatòria de vaga de l'Assemblea de Docents tenia caràcter indefinit i a aquesta comunicació la Conselleria va respondre amb el silenci, sense posar-hi cap objecció.

4.- Fer com si la convocatòria de vaga de l'Assemblea de Docents no existís és una més de les irresponsabilitats a les que ens té acostumat aquest Govern i abocarà a un nou ridícul jurídic davant els Tribunals. Els continus fracassos que l'encaparrotament del Govern han duit a l'Administració (suspensió del calendari d'aplicació del TIL, declaració de nul·litat dels serveis mínims imposats, etc.) són fruit d'un executiu prepotent, mancat d'esperit democràtic i que incompleix les regles del joc democràtic.

5.- Aquesta nova actitud antidemocràtica del Govern, cas de persistir, serà combatuda des de l'Assemblea de Docents amb tota la contundència necessària, ja que s'està vulnerant l'exercici legítim d'un Dret Fonamental, com és el de vaga (article 28.2 de la Constitució) i s'analitzaran detalladament les eventuals responsabilitats penals dels funcionaris o autoritats que participin, activa o passivament, en el dictat de les resolucions administratives injustes en contra del Dret de Vaga dels treballadors de l’ensenyament organitzats des de l'Assemblea de Docents.

Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents
Més recent Anterior

Formulari de contacte