CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 31 d’agost-6 de setembre)

La setmana passada vàrem avisar-vos que l’IPFB ( l’institut de Política Familiar de Balears) s’ha convertit en la CIA de na Juana Mari Camps. Però, a dia d’avui, passa que, en comptes d’ajudar, cada vegada que intervé, pixa fora de test. Aquesta setmana acusa la FAPA de desconcertar els pares i denuncia, davant l’Institut de la Dona, la campanya de la consellera capgirada perquè incita a la violència de gènere. I què me’n deis?? I que no sabeu que li han contestat??? Que res de res i ara assajarà de denunciar-nos davant de l’Oficina de Defensa de Drets del Menor. Que ens diuen que nanai d’una banda, idò, a una altra on ara direm que “incitam a l’odi i el menyspreu de les persones”. Auuu, preocupau-vos de la gran quantitat de famílies necessitades que no tenen ni menjar, ni roba, ni llibres per als infants i deixau de fer cabrioles judicials per intentar salvar el cul, perdó és que ara està cap per avall, de la consellera.

Mentrestant Bauzá braveja de ser la legislatura de la llibertat en educació, que, segons ell, per primera vegada els pares poden triar la llengua en què aprenen els fills, com si abans t’haguessin posat un punyal per dur-los a una escola on, de sempre, no s’ha respectat el 50% en català.

Perquè, volem recordar-vos que, quan el coordinadors lingüístics passaven enquestes per saber l’ús real del català a les aules, cap govern no se molestà a comprovar que la majoria de centres no arribava a la quota legal de català. Però, ara, el govern, el garant de la pervivència de la llengua i la cultura de les Illes, ha decidit ficar-hi culleradeta, posar fil a l’agulla i controlar. Controlar telemàticament que se facin les hores de castellà!!! Fortíssim, de castellà sí i de català, que el bombin!!! Més clar, aigua: només us preocupau i voleu el castellà, per això us inventàreu el TIL. Que se us veu d’ una hora enfora!!

És clar que, en un món de mentides flagrants capitanejat per na Juana Mari i dirigit per n’Estarellas (ens arriba via remor des de la conselleria que ni es xerren, que es pot tallar l’aire quan s’acosten o passes un devora l’altra!!!) és normal que l’Assemblea en demani la dimissió. Mentre mantenen la mentida més comuna del partit que representen, aquella de “Espanya va bé, tot va bé”, la realitat és que els directors de primaria i de secundària corroboren que dues terceres parts dels projectes TIL estan sense aprovar. Altra mentidota és que la consellera afirma que no convocarà l’assemblea per decidir els serveis mínims, perquè no vàrem marcar la vaga amb caràcter indefinit...

El que sí és real és la quantitat de recursos interposats des d’àmbits diferents contra el Govern, contra la conselleria d’educació, contra persones concretes alguns dels quals ja ens donen la raó, com el del Tribunal Superior de Justícia que declarà abusius els serveis mínims imposats per na Camps el passat curs durant la vaga de docents.

També és més que real el fet que més de la meitat d’Inspecció educativa és a la corda fluixa, sense capacitat de moviment, a dies de l’inici escolar. Ahhh, i tampoc no hi ha suficients professors d’anglès per al curs 2014/15. Eficiència, com sempre, necessitam una conselleria d’educació eficient i no aquesta colla avalada per la portaveu, na Núria Riera, qui afirma i assegura que enguany actuaran en la “mateixa línia de contundència” pel que fa a l’aplicació del PTIL. Passa que ens demanam com ho faran si dues terceres parts no estan aprovats pels claustres i una bona part d’inspecció encara no ha renovat contracte. Deu ser, com en el cas del CEP de Menorca, que cerquen regidors i regidores del PP per incloure en plantilla i que no hi hagi oposició???

Un altre gra en el cul –ara està cap per avall- que li ha sortit a la capitana és la redacció d’IB3 que no vol salar als informatius. Què faran, pobrets, amb ells, que no són funcionaris de carrera, els despatxaran?? Hauran de demostrar davant un jutge assetjament per part de la directiva si no aconsegueix implantar aquest model ridícul de salar a les retransmissions esportives, els directes i el temps d’esport??

Per acabar, ànims que ens queda molta feina per endavant i un gloriós 15 de setembre. SOM I SEREM L’ASSEMBLEA DE DOCENTS DE LES ILLES EN LLUITA PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT I EN CATALÀ
Més recent Anterior

Formulari de contacte